Pre niekoho je dennodenné varenie relax, pre iného za trest. Avšak spánok, pohyb a výživné jedlo je trojčlenka, na ktorú by sme nemali rezignovať.
Nahnať sa do postele skôr, prevetrať sa na čerstvom vzduchu a dopriať si dobré jedlo – a deň je hneď taký, ako má byť.
Niekto je plánovač, niekto sa rád inšpiruje tipmi, čo variť. A tak berte aj nasledujúce riadky – veľmi zľahka, orientačne. Nemusíte variť každý deň, prispôsobte si jedálniček vašim chutiam a zvyklostiam.
Pondelok
raňajky:
ovsené vločky s čučoriedkami (skúste tieto tipy na ovsené kaše)
obed:
polievka: rascová polievka s vajíčkom,
hlavné jedlo: tortilly s kuracím mäsom, špenátom, rukolou
večera:
quinoa šalát s pečenou zeleninou a feta syrom
Utorok
raňajky:
zapekané toasty so šunkou a s čedarom
obed:
polievka: hrášková polievka s krupicovými knedličkami,
hlavné jedlo: ryba na masle so zemiakovou kašou
večera:
zapečená brokolica s mozzarellou a paradajkami.
Streda
raňajky:
miešané vajíčka – tip: vyskúšajte recepty Jamieho Olivera na najlepšie praženice
obed:
polievka z červenej šošovice,
hlavné jedlo: domáce rezance s makom alebo tvarohom
večera:
pečené lososové filety s cuketovými cestovinami.
Štvrtok
raňajky:
obed:
minestrone zeleninová polievka
hlavné jedlo: rizoto s pršutom a hráškom
večera:
tacos s grilovaným mäsom a čerstvou zeleninou.
Piatok
raňajky:
špaldový chlieb s tuniakovou nátierkou
obed:
hlavné jedlo: ryžové rezance s tofu na ázijský spôsob
večera:
čerstvý šalát s pečenými kuracími prsiami a ovocím.
Sobota
raňajky:
omeleta s čerstvým špenátom
obed:
bryndzová polievka
hlavné jedlo: špagety carbonara podľa talianskeho receptu
večera:
zeleninové curry s kokosovým mliekom a basmati ryžou.
Nedeľa
raňajky:
vafle
obed:
hovädzí vývar s rezancami,
hlavné jedlo: zapekané kuracie prsia s bulgurom
večera:
čínske rezance s duseným tofu a zeleninou
Dobrú chuť!