ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Podmienky spracovávania osobných údajov

 

1. Vážení návštevníci portálu rodinka.sk, tieto podmienky spracovávania osobných údajov (ďalej len „Podmienky“) sa týkajú Vašich osobných údajov a súkromia. Prosíme Vás, venujte im náležitú pozornosť.

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE

2. V Podmienkach sú obsiahnuté zásady a pravidlá spracúvania osobných údajov používateľov služieb spoločnosti Koncept, s.r.o., so sídlom Vilová 19, 851 01 Bratislava, IČO 31 344 330, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka číslo: 4519/B (ďalej len „Prevádzkovateľ“) poskytovaných prostredníctvom webovej lokality www.rodinka.sk (ďalej len „služby“).

3. Prevádzkovateľ sa pri spracúvaní osobných údajov používateľov služieb riadi Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „nariadenie“), zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) a ďalšími súvisiacimi všeobecne záväznými právnymi predpismi.

4. Osobnými údajmi sa podľa príslušných ustanovení nariadenia a zákona rozumejú akékoľvek údaje týkajúce sa identifikovanej fyzickej osoby alebo identifikovateľnej fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora ako je napríklad meno, priezvisko, identifikačné číslo, lokalizačné údaje, alebo online identifikátor, alebo na základe jednej alebo viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú identitu, fyziologickú identitu, genetickú identitu, psychickú identitu, mentálnu identitu, ekonomickú identitu, kultúrnu identitu alebo sociálnu identitu.

5. Dotknutou osobou v zmysle nariadenia a zákona, t. j. fyzickou osobou, ktorej osobné údaje sa spracovávajú, je každý používateľ služieb prevádzkovateľa, vrátane vás.

6. Prevádzkovateľom v zmysle nariadenia a zákona je spoločnosť Koncept, s.r.o., ktorá vymedzila účel a prostriedky spracúvania vašich osobných údajov a spracúva ich vo vlastnom mene.

7. Tieto Podmienky spracúvania osobných údajov nadobúdajú účinnosť dňom 25. mája 2018 a považujú sa za splnenie informačnej povinnosti Prevádzkovateľa vo vzťahu k dotknutým osobám v zmysle čl. 13 nariadenia a § 19 zákona.

ČO JE PRÁVNYM ZÁKLADOM A ÚČELOM SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV?

8. Aktívnym potvrdením súhlasu s Podmienkami (zakliknutím príslušného políčka) a následným odoslaním registrácie či inak označenej požiadavky na dodanie alebo sprístupnenie konkrétnej služby:

a) slobodne udeľujete Prevádzkovateľovi súhlas so spracúvaním vašich osobných údajov na účely uvedené v Podmienkach v súlade s nariadením a zákonom,

b) potvrdzujete, že vami vyplnené osobné údaje sú správne a aktuálne,

c) súčasne potvrdzujete, že v prípade, ak máte menej ako 16 rokov, vám bol zákonným zástupcom (napr. rodičom) poskytnutý alebo schválený súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

9. Účelom spracúvania vašich osobných údajov je používanie a trvanie konkrétnej služby Prevádzkovateľa, ktorú požadujete, alebo ku ktorej požaduje prístup. Služby Prevádzkovateľa zahŕňajú:

a. všeobecná registrácia, t. j. prístup k aktívnemu používaniu vybraných častí portálu rodinka.sk, najmä k prispievaniu v časti forum.rodinka.sk, bazarik.rodinka.sk

b. registrácia pre zasielanie noviniek vo forme emailových správ s vybranými informáciami podľa vlastnej voľby

c. prevádzkovanie blog.rodinka.sk.

10. V tejto súvislosti vám Prevádzkovateľ odporúča dôkladne sa oboznámiť s podmienkami požadovanej služby, ktoré sú detailne upravené v príslušných dokumentoch dostupných na webovej lokalite www.rodinka.sk, a to konkrétne v dokumente “Podmienky používania portálu“ pre služby aktívneho prispievania v časti forum.rodinka.sk v dokumente “Prečo sa mám zaregistrovať”.

11. Poskytnutie a spracúvanie vašich osobných údajov je nevyhnutné na používanie a trvanie konkrétnej služby Prevádzkovateľa, ktorú požadujete, alebo ku ktorej požadujete prístup.

12. Účelom úzko spojeným s používaním služieb sa rozumie zasielanie krátkych emailových správ o novinkách či iných dôležitých alebo užitočných informáciách vzťahujúcich sa na vašu službu, ktoré vám Prevádzkovateľ bude môcť zasielať na vami poskytnutú a zaregistrovanú emailovú adresu. Prihlásenie k odberu alebo odhlásenie z odberu týchto krátkych emailových správ si máte možnosť ľubovoľne nastaviť vo vašom zaregistrovanom konte/profile na webovej lokalite www.rodinka.sk v časti Registrácia, alebo odhlásením na konci každého doručeného emailu.

13. Účelom úzko spojeným s používaním služieb sa rozumie aj analýza a štatistika týkajúca sa ich používania, ktorá Prevádzkovateľovi umožní skvalitňovať a optimalizovať svoje služby a webovú lokalitu.

AKÝ JE ROZSAH SPRACÚVANÝCH OSOBNÝCH ÚDAJOV?

14. Prevádzkovateľ spracúva vaše osobné údaje len v rozsahu nevyhnutnom na dosiahnutie účelu ich spracúvania, a to nasledovne:

a) pri službe všeobecnej registrácie:

●       emailová adresa

●       údaje o prihlásení na zaregistrované konto

●       IP adresa

b) pri službe registrácie za účelom zasielania informácií vo forme emailových správ s vybranými informáciami podľa vlastnej voľby

●       emailová adresa

●       predpokladaný dátum pôrodu

●       dátum narodenia dieťaťa

●       údaje o prihlásení na zaregistrované konto

●       IP adresa

15. Súbory cookies. Prevádzkovateľ používa na webovej lokalite www.rodinka.sk  súbory cookies. Súhlas s používaním súborov cookies môžete udeliť zakliknutím príslušného políčka v lište, ktorá sa vám automaticky zobrazí pri návšteve tejto webovej lokality.

Čo sú cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré webová lokalita www.rodinka.sk ukladá do vášho počítača, mobilu alebo iného zariadenia. Cookies používané Prevádzkovateľom umožňujú webovej lokalite rozpoznať vás a následne vám sprístupniť požadovanú službu. Prostredníctvom cookies môže webová lokalita zaznamenať taktiež nastavenia vášho internetového prehliadača, jazyku, ktorý uprednostňujete a pod. Vaša budúca návšteva webovej lokality tak môže byť rýchlejšia a komfortnejšia. Bez súborov cookies by prehliadanie webovej lokality s použitím prihlásenia registrovaného používateľa nebolo prístupné a jej funkčnosť by nemusela byť bezchybná. Cookies pomáhajú Prevádzkovateľovi neustále skvalitňovať a  rozvíjať ponuku a nastavenia svojich služieb a prispôsobovať ich práve vašim preferenciám a potrebám. Na základe cookies možno analyzovať a štatisticky vyhodnocovať používanie služieb a inzercie na webovej lokalite a následne vylepšovať jej obsah, funkčnosť či dizajn, ako aj efektívnejšie a relevantnejšie cieliť marketingovú komunikáciu.

Ako spravovať a vymazať cookies?

Internetové prehliadače zvyčajne automaticky prijímajú cookies už v preddefinovanom nastavení. Pomocou nastavenia svojho prehliadača môžete cookies úplne odmietnuť alebo selektívne prijímať iba niektoré cookies a taktiež môžete vymazať cookies uložené vo vašom počítači, mobile alebo inom zariadení. Ak nechcete, aby Prevádzkovateľ cookies vo vašom prehliadači používal, môžete ho nastaviť tak, aby cookies odmietal alebo aby vás informoval o pokuse uložiť cookies do vášho zariadenia vždy, keď sa o to webová lokalita pokúsi. Pokiaľ však používanie cookies úplne odmietnete, webovú lokalitu síce budete môcť naďalej navštíviť, avšak niektoré jej vlastnosti nemusia fungovať správne. Z toho dôvodu Prevádzkovateľ odporúča ponechať cookies aktivované. Informácie o jednotlivých internetových prehliadačoch a o spôsobe nastavenia cookies môžete nájsť na nasledujúcich webových stránkach:

Chrome: https://support.google.com

Firefox: https://support.mozilla.org

Internet Explorer: https://support.microsoft.com

Safari: https://www.apple.com

www.allaboutcookies.org

AKO DLHO SA OSOBNÉ ÚDAJE UCHOVÁVAJÚ?

16. Spracúvané osobné údaje sa uchovávajú v nevyhnutnom rozsahu a vo forme, ktorá umožňuje vašu identifikáciu najneskôr dovtedy, kým je to potrebné na naplnenie účelu, na ktorý sa spracúvajú (napr. dokým to vyžaduje zabezpečenie riadneho doručovania e-mailových správ, či splnenie povinnosti vyplývajúcej Prevádzkovateľovi zo všeobecného záväzného právneho predpisu, alebo dosiahnutie niektorého z oprávnených záujmov Prevádzkovateľa a pod., v prípade údajov zaznamenaných pre účely vyhodnotenia súťaží a doručenia prípadnej výhry na obdobie 2. mesiacov.  Následne Prevádzkovateľ zabezpečí bez zbytočného odkladu likvidáciu (vymazanie alebo anonymizovanie) Vašich osobných údajov v zmysle nariadenia a zákona.

17. Vaše osobné údaje sú v bezpečí, pretože ich spracúvanie sa uskutočňuje automatizovane prostredníctvom informačného systému Prevádzkovateľa a prostredníctvom primeraných technických a organizačných opatrení zaručujúcich bezpečnosť osobných údajov vrátane ochrany pred neoprávneným spracúvaním osobných údajov, nezákonným spracúvaním osobných údajov, náhodnou stratou osobných údajov, výmazom osobných údajov alebo poškodením osobných údajov. V tejto súvislosti je Prevádzkovateľ oprávnený spracúvaním vašich osobných údajov na základe písomnej zmluvy poveriť tretiu osobu disponujúcu adekvátnou personálnou, technickou, organizačnou a odbornou spôsobilosťou, ktorá bude ako sprostredkovateľ spracúvať vaše osobné údaje v súlade s nariadením a zákonom v mene Prevádzkovateľa.

18. Tretie osoby poverené Prevádzkovateľom spracúvaním osobných údajov:

●       Anasoft APR, spol. s r.o., Mlynská dolina 41, 811 02 Bratislava

●       GaP Solutions, s.r.o., Ružová 45, 040 11 Košice

AKÉ SÚ VAŠE PRÁVA VZŤAHUJÚCE SA K SPRACÚVANIU OSOBNÝCH ÚDAJOV?

19. Týmto vás oboznamujeme s právami a právne významnými skutočnosťami spätými s ochranou vašich osobných údajov, ktoré vyplývajú z príslušných ustanovení nariadenia a zákona:

a) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa prístup k osobným údajom (podrobne v čl. 15 nariadenia a § 21 zákona),

b) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa opravu osobných údajov (podrobne v čl. 16 nariadenia a § 22 zákona),

c) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa vymazanie osobných údajov, tzv. právo byť zabudnutý (podrobne v čl. 17 nariadenia a § 23 zákona),

d) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa obmedzenie spracúvania osobných údajov (podrobne v čl. 18 nariadenia a § 24 zákona),

e) máte právo na prenosnosť osobných údajov k ďalšiemu prevádzkovateľovi (podrobne v čl. 20 nariadenia a § 26 zákona),

f) máte právo u Prevádzkovateľa namietať spracúvanie osobných údajov (podrobne v čl. 21 nariadenia a § 27 zákona),

g) máte právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov adresovaný Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky (podrobne v § 99 až 103 zákona),

h) máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov,

i) poskytovanie osobných údajov je požiadavkou, ktorá je v prípade služieb digitálne predplatné a e-shop potrebná na uzavretie zmluvy a v prípade neposkytnutia osobných údajov nebude možné uzavretie a plnenie zmluvy tvoriacej právny základ pre používanie a trvanie vami požadovanej služby.

AKO SI UPLATNIŤ PRÁVA VZŤAHUJÚCE SA K SPRACÚVANIU OSOBNÝCH ÚDAJOV?

20. Uplatňovať svoje práva alebo klásť otázky týkajúce sa spracúvania osobných údajov môžete na základe žiadosti zaslanej zodpovednej osobe ustanovenej Prevádzkovateľom, kontaktné údaje osoby zodpovednej v Podniku za ochranu osobných údajov: email: dpo@internet.sk, poštová adresa: Borská 6, 841 04 Bratislava 

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 5.0 z 5. Celkom 1 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.
Najčítanejšie
Recept týždňa
TIP
Komentáre k článku

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised





tehotenstvo
Nepremeškajte novorodenecké fotenie! Neopakovateľné zábery vás budú tešiť celý život
18.10.2018   0
Či už ste fotenie s bábätkom dostali ako darček k pôrodu, alebo ste sa preň rozhodli sami, inšpirujte sa tipmi fotografky Vandy Golianovej, vďaka ktorým sa krásnymi zábermi budete môcť pochváliť aj po rokoch.
Mlieko v tehotenstve. Zaobídete sa bez neho?
15.10.2018   0
Vápnik je dôležitým prvkom pri samotnom raste bábätka počas vnútromaternicového vývinu a pôsobí aj ako prevencia pri riziku predčasného pôrodu.
Zubné preukazy pre lepšiu starostlivosť o detský chrup obdržia mamičky už v pôrodnici
09.10.2018   0
Od mája tohto roku preto každý novorodenec dostane v pôrodnici zubný preukaz, ktorý bude slúžiť na zaznamenávanie dôležitých údajov o stave chrupu dieťaťa.
babetko
Som najhoršia matka na svete
22.10.2018   3
Zobudíte sa ako matka roka, a ešte pred deviatou prídete o titul aj medailu.
22 vyčítaniek pre deti
20.10.2018   0
Jeden, dva, tri, povedz mi to ty... Poďte s nami "počítať" a "rýmovať." Máme pre Vás 22 vyčítaniek, ktoré sa môžete naučiť spolu s deťmi. Takmer isto spoznáte medzi nimi také, ktoré ste sa naučili v detstve aj Vy :)
Samko je hyperaktívne dieťa. Deti ho neznášajú
20.10.2018   5
Bonbónikom na torte je svokra, ktorá len sucho skonštatuje : “Veru si si ho zle vychovala, moja milá, mala by si mu občas poriadne priložiť“. (A muž je vtedy iba ticho a to strašne bolí...)
detské choroby
Drogy - prečo vzniká závislosť
20.10.2018   0
Príznaky závislosti od drog môžeme rozdeliť na psychické, ktoré sa odohrávajú v našej mysli, a fyzické, ktoré pociťujeme na tele.
Detská imunita, prevencia, chrípka
19.10.2018   1
Na svete ročne pribúda asi 6 000 nových látok, ktoré v prírode vôbec neexistovali. Časť z nich ostáva v laboratóriách, ale veľká časť sa najmä v podobe kozmetických prípravkov, liekov, priemyselných produktov a odpadov dostáva do životného prostredia. Vplyvom narušeného resp. zmeneného životného prostredia dochádza k vzniku nedostatočnej imunitnej odpovedi –organizmus sa nevie brániť ani proti banálnej infekcii mikroorganizmami.
Dojčenie predčasne narodených detí
15.10.2018   0
Keď sa dieťatko narodí pred plánovaným termínom pôrodu, zväčša sú s tým spojené komplikácie. Dieťa môže byť umiestnené v inkubátore a odlúčené od maminy.
zvery
Aký múdry je váš pes?
19.10.2018   0
Psi dokážu pozoruhodné veci. Potom čo dostanú niekoľko inštrukcií vedia zháňať ovce do košiara, vodiť nevidiacich cez preplnené ulice miest, odhaliť prítomnosť rakoviny a iných chorôb v tele človeka, nájsť stratených alebo zavalených ľudí, zistiť prítomnosť výbušniny alebo drog.
5 x vedeli ste, že morské prasiatka....
14.10.2018   0
Morské prasiatko sa po anglicky povie „guinea pig“ – preto si mnohí myslia, že pochádza z Guinei. Ale je to naozaj tak?
Čo chovať vo veľkej záhrade? Napríklad lemura!
06.10.2018   0
Lemur je naozaj priateľským a veľmi spoločenským tvorom, spolužitie s ľuďmi mu vôbec neprekáža.