Podmienky spracovávania osobných údajov

 

1. Vážení návštevníci portálu rodinka.sk, tieto podmienky spracovávania osobných údajov (ďalej len „Podmienky“) sa týkajú Vašich osobných údajov a súkromia. Prosíme Vás, venujte im náležitú pozornosť.

ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE

2. V Podmienkach sú obsiahnuté zásady a pravidlá spracúvania osobných údajov používateľov služieb spoločnosti Koncept, s.r.o., so sídlom Vilová 19, 851 01 Bratislava, IČO 31 344 330, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka číslo: 4519/B (ďalej len „Prevádzkovateľ“) poskytovaných prostredníctvom webovej lokality www.rodinka.sk (ďalej len „služby“).

3. Prevádzkovateľ sa pri spracúvaní osobných údajov používateľov služieb riadi Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „nariadenie“), zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) a ďalšími súvisiacimi všeobecne záväznými právnymi predpismi.

4. Osobnými údajmi sa podľa príslušných ustanovení nariadenia a zákona rozumejú akékoľvek údaje týkajúce sa identifikovanej fyzickej osoby alebo identifikovateľnej fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora ako je napríklad meno, priezvisko, identifikačné číslo, lokalizačné údaje, alebo online identifikátor, alebo na základe jednej alebo viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú identitu, fyziologickú identitu, genetickú identitu, psychickú identitu, mentálnu identitu, ekonomickú identitu, kultúrnu identitu alebo sociálnu identitu.

5. Dotknutou osobou v zmysle nariadenia a zákona, t. j. fyzickou osobou, ktorej osobné údaje sa spracovávajú, je každý používateľ služieb prevádzkovateľa, vrátane vás.

6. Prevádzkovateľom v zmysle nariadenia a zákona je spoločnosť Koncept, s.r.o., ktorá vymedzila účel a prostriedky spracúvania vašich osobných údajov a spracúva ich vo vlastnom mene.

7. Tieto Podmienky spracúvania osobných údajov nadobúdajú účinnosť dňom 25. mája 2018 a považujú sa za splnenie informačnej povinnosti Prevádzkovateľa vo vzťahu k dotknutým osobám v zmysle čl. 13 nariadenia a § 19 zákona.

ČO JE PRÁVNYM ZÁKLADOM A ÚČELOM SPRACÚVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV?

8. Aktívnym potvrdením súhlasu s Podmienkami (zakliknutím príslušného políčka) a následným odoslaním registrácie či inak označenej požiadavky na dodanie alebo sprístupnenie konkrétnej služby:

a) slobodne udeľujete Prevádzkovateľovi súhlas so spracúvaním vašich osobných údajov na účely uvedené v Podmienkach v súlade s nariadením a zákonom,

b) potvrdzujete, že vami vyplnené osobné údaje sú správne a aktuálne,

c) súčasne potvrdzujete, že v prípade, ak máte menej ako 16 rokov, vám bol zákonným zástupcom (napr. rodičom) poskytnutý alebo schválený súhlas so spracovaním vašich osobných údajov.

9. Účelom spracúvania vašich osobných údajov je používanie a trvanie konkrétnej služby Prevádzkovateľa, ktorú požadujete, alebo ku ktorej požaduje prístup. Služby Prevádzkovateľa zahŕňajú:

a. všeobecná registrácia, t. j. prístup k aktívnemu používaniu vybraných častí portálu rodinka.sk, najmä k prispievaniu v časti forum.rodinka.sk, bazarik.rodinka.sk

b. registrácia pre zasielanie noviniek vo forme emailových správ s vybranými informáciami podľa vlastnej voľby

c. prevádzkovanie blog.rodinka.sk.

10. V tejto súvislosti vám Prevádzkovateľ odporúča dôkladne sa oboznámiť s podmienkami požadovanej služby, ktoré sú detailne upravené v príslušných dokumentoch dostupných na webovej lokalite www.rodinka.sk, a to konkrétne v dokumente “Podmienky používania portálu“ pre služby aktívneho prispievania v časti forum.rodinka.sk v dokumente “Prečo sa mám zaregistrovať”.

11. Poskytnutie a spracúvanie vašich osobných údajov je nevyhnutné na používanie a trvanie konkrétnej služby Prevádzkovateľa, ktorú požadujete, alebo ku ktorej požadujete prístup.

12. Účelom úzko spojeným s používaním služieb sa rozumie zasielanie krátkych emailových správ o novinkách či iných dôležitých alebo užitočných informáciách vzťahujúcich sa na vašu službu, ktoré vám Prevádzkovateľ bude môcť zasielať na vami poskytnutú a zaregistrovanú emailovú adresu. Prihlásenie k odberu alebo odhlásenie z odberu týchto krátkych emailových správ si máte možnosť ľubovoľne nastaviť vo vašom zaregistrovanom konte/profile na webovej lokalite www.rodinka.sk v časti Registrácia, alebo odhlásením na konci každého doručeného emailu.

13. Účelom úzko spojeným s používaním služieb sa rozumie aj analýza a štatistika týkajúca sa ich používania, ktorá Prevádzkovateľovi umožní skvalitňovať a optimalizovať svoje služby a webovú lokalitu.

AKÝ JE ROZSAH SPRACÚVANÝCH OSOBNÝCH ÚDAJOV?

14. Prevádzkovateľ spracúva vaše osobné údaje len v rozsahu nevyhnutnom na dosiahnutie účelu ich spracúvania, a to nasledovne:

a) pri službe všeobecnej registrácie:

●       emailová adresa

●       údaje o prihlásení na zaregistrované konto

●       IP adresa

b) pri službe registrácie za účelom zasielania informácií vo forme emailových správ s vybranými informáciami podľa vlastnej voľby

●       emailová adresa

●       predpokladaný dátum pôrodu

●       dátum narodenia dieťaťa

●       údaje o prihlásení na zaregistrované konto

●       IP adresa

15. Súbory cookies. Prevádzkovateľ používa na webovej lokalite www.rodinka.sk  súbory cookies. Súhlas s používaním súborov cookies môžete udeliť zakliknutím príslušného políčka v lište, ktorá sa vám automaticky zobrazí pri návšteve tejto webovej lokality.

Čo sú cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré webová lokalita www.rodinka.sk ukladá do vášho počítača, mobilu alebo iného zariadenia. Cookies používané Prevádzkovateľom umožňujú webovej lokalite rozpoznať vás a následne vám sprístupniť požadovanú službu. Prostredníctvom cookies môže webová lokalita zaznamenať taktiež nastavenia vášho internetového prehliadača, jazyku, ktorý uprednostňujete a pod. Vaša budúca návšteva webovej lokality tak môže byť rýchlejšia a komfortnejšia. Bez súborov cookies by prehliadanie webovej lokality s použitím prihlásenia registrovaného používateľa nebolo prístupné a jej funkčnosť by nemusela byť bezchybná. Cookies pomáhajú Prevádzkovateľovi neustále skvalitňovať a  rozvíjať ponuku a nastavenia svojich služieb a prispôsobovať ich práve vašim preferenciám a potrebám. Na základe cookies možno analyzovať a štatisticky vyhodnocovať používanie služieb a inzercie na webovej lokalite a následne vylepšovať jej obsah, funkčnosť či dizajn, ako aj efektívnejšie a relevantnejšie cieliť marketingovú komunikáciu.

Ako spravovať a vymazať cookies?

Internetové prehliadače zvyčajne automaticky prijímajú cookies už v preddefinovanom nastavení. Pomocou nastavenia svojho prehliadača môžete cookies úplne odmietnuť alebo selektívne prijímať iba niektoré cookies a taktiež môžete vymazať cookies uložené vo vašom počítači, mobile alebo inom zariadení. Ak nechcete, aby Prevádzkovateľ cookies vo vašom prehliadači používal, môžete ho nastaviť tak, aby cookies odmietal alebo aby vás informoval o pokuse uložiť cookies do vášho zariadenia vždy, keď sa o to webová lokalita pokúsi. Pokiaľ však používanie cookies úplne odmietnete, webovú lokalitu síce budete môcť naďalej navštíviť, avšak niektoré jej vlastnosti nemusia fungovať správne. Z toho dôvodu Prevádzkovateľ odporúča ponechať cookies aktivované. Informácie o jednotlivých internetových prehliadačoch a o spôsobe nastavenia cookies môžete nájsť na nasledujúcich webových stránkach:

Chrome: https://support.google.com

Firefox: https://support.mozilla.org

Internet Explorer: https://support.microsoft.com

Safari: https://www.apple.com

https://www.allaboutcookies.org/

AKO DLHO SA OSOBNÉ ÚDAJE UCHOVÁVAJÚ?

16. Spracúvané osobné údaje sa uchovávajú v nevyhnutnom rozsahu a vo forme, ktorá umožňuje vašu identifikáciu najneskôr dovtedy, kým je to potrebné na naplnenie účelu, na ktorý sa spracúvajú (napr. dokým to vyžaduje zabezpečenie riadneho doručovania e-mailových správ, či splnenie povinnosti vyplývajúcej Prevádzkovateľovi zo všeobecného záväzného právneho predpisu, alebo dosiahnutie niektorého z oprávnených záujmov Prevádzkovateľa a pod., v prípade údajov zaznamenaných pre účely vyhodnotenia súťaží a doručenia prípadnej výhry na obdobie 2. mesiacov.  Následne Prevádzkovateľ zabezpečí bez zbytočného odkladu likvidáciu (vymazanie alebo anonymizovanie) Vašich osobných údajov v zmysle nariadenia a zákona.

17. Vaše osobné údaje sú v bezpečí, pretože ich spracúvanie sa uskutočňuje automatizovane prostredníctvom informačného systému Prevádzkovateľa a prostredníctvom primeraných technických a organizačných opatrení zaručujúcich bezpečnosť osobných údajov vrátane ochrany pred neoprávneným spracúvaním osobných údajov, nezákonným spracúvaním osobných údajov, náhodnou stratou osobných údajov, výmazom osobných údajov alebo poškodením osobných údajov. V tejto súvislosti je Prevádzkovateľ oprávnený spracúvaním vašich osobných údajov na základe písomnej zmluvy poveriť tretiu osobu disponujúcu adekvátnou personálnou, technickou, organizačnou a odbornou spôsobilosťou, ktorá bude ako sprostredkovateľ spracúvať vaše osobné údaje v súlade s nariadením a zákonom v mene Prevádzkovateľa.

18. Tretie osoby poverené Prevádzkovateľom spracúvaním osobných údajov:

●       Anasoft APR, spol. s r.o., Mlynská dolina 41, 811 02 Bratislava

●       GaP Solutions, s.r.o., Ružová 45, 040 11 Košice

AKÉ SÚ VAŠE PRÁVA VZŤAHUJÚCE SA K SPRACÚVANIU OSOBNÝCH ÚDAJOV?

19. Týmto vás oboznamujeme s právami a právne významnými skutočnosťami spätými s ochranou vašich osobných údajov, ktoré vyplývajú z príslušných ustanovení nariadenia a zákona:

a) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa prístup k osobným údajom (podrobne v čl. 15 nariadenia a § 21 zákona),

b) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa opravu osobných údajov (podrobne v čl. 16 nariadenia a § 22 zákona),

c) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa vymazanie osobných údajov, tzv. právo byť zabudnutý (podrobne v čl. 17 nariadenia a § 23 zákona),

d) máte právo požadovať od Prevádzkovateľa obmedzenie spracúvania osobných údajov (podrobne v čl. 18 nariadenia a § 24 zákona),

e) máte právo na prenosnosť osobných údajov k ďalšiemu prevádzkovateľovi (podrobne v čl. 20 nariadenia a § 26 zákona),

f) máte právo u Prevádzkovateľa namietať spracúvanie osobných údajov (podrobne v čl. 21 nariadenia a § 27 zákona),

g) máte právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov adresovaný Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky (podrobne v § 99 až 103 zákona),

h) máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov,

i) poskytovanie osobných údajov je požiadavkou, ktorá je v prípade služieb digitálne predplatné a e-shop potrebná na uzavretie zmluvy a v prípade neposkytnutia osobných údajov nebude možné uzavretie a plnenie zmluvy tvoriacej právny základ pre používanie a trvanie vami požadovanej služby.

AKO SI UPLATNIŤ PRÁVA VZŤAHUJÚCE SA K SPRACÚVANIU OSOBNÝCH ÚDAJOV?

20. Uplatňovať svoje práva alebo klásť otázky týkajúce sa spracúvania osobných údajov môžete na základe žiadosti zaslanej zodpovednej osobe ustanovenej Prevádzkovateľom, kontaktné údaje osoby zodpovednej v Podniku za ochranu osobných údajov: email: dpo@internet.sk, poštová adresa: Borská 6, 841 04 Bratislava 

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 4.0 z 5. Celkom 2 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

Najčítanejšie
Recept týždňa
TIP
Komentáre k článku

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised





tehotenstvo
Liek na popôrodnú depresiu? Dlhšia materská dovolenka
09.08.2022   0
Prvý rok po narodení dieťaťa všeobecne predstavuje zvýšené riziko vzniku depresie u žien, pričom približne 13 % matiek sa aj skutočne dostalo do popôrodnej depresie.
Ako sa mení vagína po pôrode
05.08.2022   0
Počas tehotenstva sa menia aj orgány pohlavnej sústavy. Vplyvom hormónov sa pošva zväčšuje, stáva sa pružnejšou, elastickejšou, aby umožnila prechod novorodenca pôrodnými cestami.
10 vecí, ktoré treba vybaviť po narodení dieťaťa
28.07.2022   0
Narodenie dieťaťa znamená pre čerstvých rodičov aj veľa povinností na úradoch. Komu treba oznámiť narodenie dieťaťa, ako nahlásiť narodenie dieťaťa na matrike, zapísať na trvalý pobyt, ako vybaviť pre dieťa zdravotné poistenie a ako si požiadať o dávky a príspevky pri narodení dieťaťa?
babetko
Ukradla som kamarátke meno pre bábätko!
11.08.2022   0
Nielen ženy a autá, ale predovšetkým mená pre bábätká sa za žiadnych okolností nepožičiavajú.
20 domácich prác, ktoré reálne môžete očakávať od 2-3-ročných detí
10.08.2022   1
V poslednej dobe často vídam zoznamy domácich prác rozdelených podľa veku dieťaťa a pýtam sa: majú vôbec ich autori deti?
6 najväčších chýb pri uspávaní bábätka
09.08.2022   0
Má vaše maličké problém zaspať a v noci sa často budí? Toto sú najčastejšie chyby, ktorými rodičia narúšajú kvalitnú spánkovú rutinu.
detské choroby
Mrľa detská
02.08.2022   0
Mrle žijú v čreve človeka, o ktoré sa prichytávajú ústnym otvorom a živia sa bunkami čreva a rôznymi baktériami. Deťom spôsobujú nemalé problémy.
Ako rozpoznať, že sa niekto topí
23.07.2022   0
Vedeli by ste rozpoznať človeka, dieťa, ktoré sa topí? Bude mávať do vzduchu rukami a kričať o pomoc? Táto filmová predstava o topení sa nie je reálna. Ako teda rozpoznať, že vo vode je topiaci sa človek?
Cvičenia na ploché nohy pre deti: 15 hravých tipov
17.07.2022   0
Vhodnou terapiou sú jednoduché cvičenia na spevnenie klenby. Určite sa medzi nimi nájdu aj také, pri ktorých sa deti zabavia.
auto
Ako jazdím elektrickým Meganom úplne zadarmo
10.08.2022   0
Akumulátor sa dá nabiť z 0% na 80% (deklarovaný dojazd vyše 300 km) za pol hodinu. Nabitie na dojazd 100 km sa uskutoční len za 7 minút. Cena na tento dojazd je len 1,5 EUR.
Dacia Jogger hodnota za peniaze
04.08.2022   0
Po zverejnení nových cien sa z davu rodín s deťmi ozývaly šťastné výkriky.
Dobrá príprava = menší stres pred dovolenkou
01.08.2022   0
Ideálny čas na dlhú cestu je medzi treťou a štvrtou hodinou ráno. V tomto čase je na cestách ešte málo áut. Deti sú také unavené, že v aute bez problémov spia ďalej. Pre vás to znamená, že môžete hodinu až dve šoférovať bez prestávky.