Plnená tekvica von Deutschland

Kika 0

Tento recept som vydrankala od kamarátky Barborky, preživšej v Nemecku, ktorá ho zase vymámila od svojho bavorského suseda. Takže takto si pod chvíľou tí Nemci popri makaní na dobrých číslach HDP plnia svoje tekvice.

Budete potrebovať:

  • asi 600 g tekvica hókkaido,
  • 200g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového),
  • 1 pór, 1 paradajka, viazanička nasekanej petržlenovej vňate, 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL rajčinového pretlaku,
  • 2 PL créme fraiche,
  • 100g syru feta,
  • kajenské korenie, soľ, maslo

Postup:

Tekvicu umyjeme (nešúpeme), vršok odkrojíme a odstránime jadierka. Dužinu ešte vydlabeme na hrúbku 1 cm. Vydlabanú tekvicu aj s vrchnákom dáme piecť vo vymastenom pekáčiku v predhriatej rúre 15 minút na 180°C.

Medzitým nakrájame nadrobno pór, rajčinu, dužinu z tekvice a cesnak. Na masle opečieme najprv mäso s dužinou, potom pridáme zeleninu a pretlak, a za stáleho miešania opekáme ešte 5 minút. Primiešame korenie, soľ, petržlenovú vňať a créme fraiche a odstavíme.

Tekvicu vyberieme z rúry, naplníme zmesou a navrch poukladáme fetu nakrájanú na kocky. Tekvicu prikryjeme odrezaným vrškom a dáme ešte na 20 minút zapiecť. Podávame s nasucho opraženými tekvicovými jadierkami a trošku poliate tekvicový

Viac tekvicových receptov? TU

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár