Tiež vám slovo „mascarpone“ evokuje vždy pána „Al Capone“? Možno preto, lebo sa s tým netreba párať. Ani v prípade, že je to torta, nemusíme nič piecť. Dôležité je nechať „ho vychladnúť“.
Ingrediencie
- 200 g celozrnných cookies
- 6 polievkových lyžíc masla
- 2 polievkové lyžice cereálnej zmesi INKA
- 200 ml vody
- 200 g trstinového cukru
- 500 g mascarpone
- ½ pomarančovej kôry
- 4 lyžice želatíny
- 1 šálka smotany 36 %
- sezónne ovocie
Postup
Najprv v miske rozdrvíme celozrnné cookies a pridáme maslo. Zmes miešame, až kým nám nevznikne jednotná hmota. Formu vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Sušienky s maslom rozložíme po celej forme, poriadne popritláčame a necháme odstáť 1 hodinu v chladničke.
Do hrnca nalejeme vodu a necháme variť, pridáme cereálnu zmes INKA a cukor. Počas varenia miešame, až kým sa nevyparí polovica tekutiny. Necháme vychladnúť.
Mascarpone vložíme do misky, pridáme vychladený cereálny nápoj INKA, kôru z pomaranča a rozpustenú želatínu. Všetko spolu mixujeme asi 5 minút. V osobitnej miske si pripravíme šľahačku, ktorú pridáme k mase z mascarpone a cereálnej zmesi INKA. Všetko spolu poriadne premiešame.
Pridáme ovocie a znova zamiešame. Hmotu prelejeme do formy so stuhnutými sušienkami a necháme odstáť v chladničke asi 6 hodín. Vrch môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.