Al Capone Mascarpone

Katarína Puškárová 0

Tiež vám  slovo „mascarpone“ evokuje vždy pána „Al Capone“? Možno preto, lebo sa s tým netreba párať. Ani v prípade, že je to torta, nemusíme nič piecť.  Dôležité je nechať „ho vychladnúť“. 

Ingrediencie

  •   200 g celozrnných cookies
  •   6 polievkových lyžíc masla
  •   2 polievkové lyžice cereálnej zmesi INKA
  •   200 ml vody
  •   200 g trstinového cukru
  •   500 g mascarpone
  •   ½ pomarančovej kôry
  •   4 lyžice želatíny
  •   1 šálka smotany 36 %
  •   sezónne ovocie

Postup

Najprv v miske rozdrvíme celozrnné cookies a pridáme maslo. Zmes miešame, až kým nám nevznikne jednotná hmota. Formu vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Sušienky s maslom rozložíme po celej forme, poriadne popritláčame a necháme odstáť 1 hodinu v chladničke.

Do hrnca nalejeme vodu a necháme variť, pridáme cereálnu zmes INKA a cukor. Počas varenia miešame, až kým sa nevyparí polovica tekutiny. Necháme vychladnúť.

Mascarpone vložíme do misky, pridáme vychladený cereálny nápoj INKA, kôru z pomaranča a rozpustenú želatínu. Všetko spolu mixujeme asi 5 minút. V osobitnej miske si pripravíme šľahačku, ktorú pridáme k mase z mascarpone a cereálnej zmesi INKA. Všetko spolu poriadne premiešame.

Pridáme ovocie a znova zamiešame. Hmotu prelejeme do formy so stuhnutými sušienkami a necháme odstáť v chladničke asi 6 hodín. Vrch môžeme dozdobiť sezónnym ovocím.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár