Pečený pstruh na medveďom cesnaku

Tomáš Turčan 0

Čo potrebujeme (4 porcie):

  • mrazené pstruhy slovenskej značky Radoma (4 ks),
  • maslo (100 g),
  • medvedí cesnak (50 g),
  • cesnak (1 hlavička),
  • cuketu (1 ks),
  • červenú a žltú papriku (2 ks),
  • cherry paradajky (200 g),
  • jarnú cibuľku (1 zväzok)
  • balsamico redukciu, čerstvé oregano, olivový olej, soľ, mleté korenie, poľný šalát a citrón

Postup prípravy:

Pstruhy potrieme olivovým olejom, zvnútra osolíme a mierne okoreníme. Do vnútra vložíme celé lístky medvedieho cesnaku a priečne prekrojený strúčik cesnaku.

Naplnené pstruhy vložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri 180 stupňoch na cca 12 minút.

Hneď po upečení ich prelejeme roztopeným maslom, do ktorého sme nakrájali medvedí cesnak.

Cuketu a papriku nakrájame na tenké plátky a spolu s celými cherry paradajkami ich na panvici krátko ogrilujeme. Zelenina by počas grilovania nemala byť na sebe.

Po grilovaní ju vložíme do misy, kde pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, balsamico redukciu a čerstvé oregano. Servírujeme spolu s poľným šalátom a citrónom.

Tak dobrú chuť:)

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Tomáš Turčan

Rád píšem. Tvorím texty na témy, ktoré považujem za zmysluplné a (verím) praktické aj pre tých, čo si ich prečítajú. Venujem sa hlavne oblastiam, ktoré súvisia so zdravo prežívaným rodinným životom. V práci je mojou doménou marketingová komunikácia.

články autora...

Pridaj komentár