Netradičný tradičný šalát

Alica Uchytilová 0

Zemiakový šalát je jedným zo synoným Vianoc. Bez neho by to skrátka nešlo. Na túto vianočnú klasiku existuje nespočetné množstvo receptov a každá rodina má svoj originál.

Máte tento rok chuť experimentovať?

Vyskúšajte našu netradičnú odľahčenú verziu s jogurtom a lososom.

Doba prípravy: 45 minút

Porcií: 4

Potrebujeme: 

  • Zemiaky 400 g
  • Červená cibuľa 1/2
  • Reďkovky 3 ks
  • Stopkový zeler 1 stopka
  • Cherry paradajky 10 ks
  • Biely Gazdovský jogurt Hollandia 200 g
  • Majonéza 1 lyžica
  • Šťava z citróna 1 lyžica
  • Dijonská horčica 1 lyžička
  • Losos 2 filety
  • Olivový olej
  • Soľ, korenie 

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a olúpeme. Nakrájame na malé kocky. Pridáme paradajky, reďkovky, zeler a jemné plátky cibule. 

V druhej miske zmiešame jogurt s majonézou, horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením. Všetko nalejeme na pripravené zemiaky so zeleninou a opatrne premiešame.  

Na troške olivového oleja osmažíme osolené filety z lososa a podávame so šalátom.

TIP: 

K rybe sa vždy hodí kúsok citrónu. Skúste ho orestovať spoločne s lososom, krásne zmäkne, zosladne a ešte viac tak podtrhne chuť ryby.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár