Máte chuť na slivkový koláč s posýpkou - makovou alebo obyčajnou "drobivou," ale aby bol hneď a zaraz?
Netrápte sa zbytočne s kysnutým cestom. Skúste tento recept s jogurtom a slivkový koláč už ani inak robiť nebudete.
Potrebujeme:
Na posýpku:
Ako na to:
1. do menšej misky nasypeme múku a zmiešame s práškom do pečiva
2. do väčšej misky dáme olej, vajíčko, jogurty - dobre premiešame, pridáme cukor (kryštálový aj vanilkový), opäť zamiešame a postupne do cesta sypeme múku
3. cesto vylejeme do okrúhlej (23 cm) pripravenej formy (naolejovanej, vysypanej múkou)
4. na vrch poukladáme slivky - jeden zaváraninový pohár by mal stačiť.
Pozor, ak pracujeme s čerstvými slivkami. Vtedy musíme dať pod plech pre istotu aj papier na pečenie, pretože nám môže začať vytekať v priebehu pečenia šťava zo sliviek.
5. slivky husto zasypeme makovou alebo drobivou posýpkou.
6. pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov aspoň 30 minút.