Potrebujeme:
- 500 g jahôd (môžu byť aj mrazené),
- 4 croissanty,
- 1 konzervu kondenzovaného mlieka,
- 110 g pšeničnej hladkej múky,
- 1 lyžičku prášku do pečiva,
- 75 g masla,
- 75 g hnedého cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 100 g mandlí/lieskových orieškov
Postup:
Croissanty si prekrojíme, na ne naukladáme jahody a pooblievame kondenzovaným mliekom. To sme si predtým uvarili vo vode v ešte neotvorenej konzerve 2 hodiny.
Posýpku si pripravíme z ostatného, a to tak, že vymiešame maslo s cukrom a vanilkovým cukrom.
Pridáme múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame. Dáme na jahody, na to ešte nasekané mandle alebo oriešky.
Pečieme na 200 stupňoch Celzia asi 15 – 20 minút, kým sa všetko spolu pripečie a krásne prevonia.