ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk
inzercia
Rodinka
inzercia

03.06.2017verzia pre tlač


5 receptov na domácu zmrzlinu pre deti

Autor: kika/redakcia

Majú ju rady takmer všetky deti do bodky (česť výnimkám) a my, dospeláci, sa tiež nenecháme zahanbiť. Zmrzlina, mňam.

A ešte raz mňam. Aj domáca môže byť mňam. Pozrite si zopár tipov na recepty zmrzlín, ktoré si môžete vyrobiť doma aj s deťmi.

shutterstock

 

Ovocníčkový "Frozen yogurt"

Potrebujeme: 2 šálky jogurtu (napríklad gréckeho, ale môžete vyskúšať aj vanilkový jogurt) 2 šálky jahôd (alebo iného bobuľovitého ovocia, napríklad ríbezle, čučoriedky, maliny...), cukor alebo med podľa chuti

Príprava: Ovocie zmixujeme ručným mixérom na pyré, do ktorého vmiešame jogurt a osladíme. Zmes nalejeme do plastovej nádoby alebo do nanukových foriem a dáme do mrazničky aspoň na 6 hodín.

Smotanová jahodová zmrzlina

Potrebujeme: 1 šálka kyslej smotany, 1 banán, 1-2 šálky ovocia (napríklad jahôd), nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z polky citróna, pol šálky/šálka cukru alebo iného sladidla, podľa druhu ovocia

Príprava: Banán podrvíme vidličkou, pridáme smotanu, ovocie, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, cukor a zmixujeme ručným mixérom na hladkú zmes. Podľa chuti môžeme vmiešať aj menšie, či väčšie kúsky ovocia.

Zmes nalejeme do nádoby, prípadne nanukových foriem a dáme na niekoľko hodín zmraziť.

 

shutterstock

 

Farebná ovocná dreň na paličke

Potrebujeme: ovocie rôznej farby, napríklad jahody, broskyne, čučoriedky, kiwi cukor alebo med podľa chuti.

Postup: Ak chceme pestrofarebný nanuk na paličke (resp. máme nanukové formy), najprv zmixujeme každé ovocie zvlášť a osladíme. Nalejeme prvú ovocnú vrstvu, napríklad jahodovú, do formy a necháme aspoň 30 minút zamraziť.

Vyberieme, dolejeme druhú ovocnú vrstvu, napríklad čučoriedkovú a zase necháme aspoň 30 minút zamraziť, dolejeme tretiu farebnú ovocnú vrstvu... atď. Keď už nám bude ovocných vrstiev podľa chuti dosť, zapichneme paličku a necháme aspoň na hodinu v mrazničke.

Zmrzlina s mangom a ananásom

Potrebujeme: 2 mangá, 1 menší ananás, 500 ml kondenzovaného mlieka

Postup: Mango a ananás očistíme. Z manga urobíme pyré, do ktorého pridáme kondenzované mlieko. Ananás nakrájame na drobno a zamiešame do mangovo-mliečnej zmesi.

Všetko vložíme do plastovej nádoby a dáme zmraziť. Každú hodinu by sme mali zmrzlinu premiešať, aby bola krémová.

shutterstock

 

Vanilkovo-kokosová zmrzlina

Potrebujeme: 400 ml kokosového mlieka, 200-300 ml kondenzovaného mlieka, 1 l vody, 150 g cukru, šťava z 1 citróna alebo limetky, 1 vanilkový struk

Postup: Do hrnca dáme zohriať vodu s cukrom, aby sa roztopil. Vanilkový struk rozrežeme, vyškrabeme z neho dužinu so semienkami, pridáme do cukrovej vody a varíme aj s vanilkovým strukom.

Pridáme kokosové a kondenzované mlieko a šťavu z citróna alebo limetky. Varíme niekoľko minút, nezabudneme miešať, kým nám nezačne tekutina zľahka vrieť. Potom odstavíme.

Necháme vychladiť a neskôr zmraziť na niekoľko hodín, buď v plastovej nádobe, prípadne ak máme formičky na detské nanuky, môžeme ich použiť.

Súvisiace články

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Zatiaľ nehodnotené. Budete prvý!
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Komentáre

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised


Poslať odkaz priateľovi

inzercia