Vianočný darček na poslednú chvíľu: týchto 10 tipov vás zachráni

pr 0

Nestihli ste tento rok nakúpiť darčeky? Nevadí. Našich 10 tipov na originálne darčeky, ktoré objednáte z pohodlia domova a nebudete musieť tŕpnuť, či ich stihnú doručiť do Vianoc, vám pomôže prežiť vianočný stres bez ujmy.

1. Bungee Jumping

Stálica medzi adrenalínovými aktivitami. Skákanie na lane sa stále teší veľkej obľube. Vhodné pre milovníkov adrenalínu a mladšie ročníky.

2. Úniková hra pre partiu kamarátov

Výborný kolektívny darček. Únikové hry sú čoraz obľúbenejšie. Hlavnou úlohou partie je uniknúť z uzavretej miestnosti. To sa nezaobíde bez hľadania indícií, rozmýšľania a používania dôvtipu. Dôležitým prvkom je aj schopnosť skupiny spolupracovať. Únikové hry majú rôzne témy, od pohodových až po hororové. Vyskúšate?

3. Lístky na športové zápasy

Vstupenky na hokejové majstrovstvá, futbal či iný šport, ktorý má obdarovaný rád, vždy potešia. Ak ešte poznáte presný zápas, či klub, na ktorý chce ísť, máte vyhraté. A ak kúpite dva lístky, aby mohol tento športový zážitok zdieľať s kamarátom, budete pod vianočným stromčekom za dobrú vílu.

4. Poukaz na bedničky s ovocím a zeleninou


Zdravý životný štýl je dnes veľmi populárny. Objednaním tejto služby – dovozu ovocia a zeleniny v bedničkách až k dverám obdarovaného počas dlhšieho obdobia – podporíte aj lokálnych dodávateľov. Okrem sezónneho ovocia a zeleniny je v bedničkovom systéme dostupné aj mäso a mliečne výrobky, stačí si vybrať.

5. Kurz jogy alebo iného cvičenia

– permanentka na plaváreň alebo do fitka. Viete, že váš obdarovaný by chcel cvičiť, ale nejako sa k tomu nevie odhodlať? Prípadne sa mu vždy zdá privysoká cena? Pomôžte mu začať tým, že mu

predplatíte konkrétny šport alebo mu darujete univerzálny poukaz.

6. Kurz varenia piva


Výborná voľba pre našich partnerov – milovníkov piva. Kurz varenia domáceho piva priamo v pivovare je vhodný pre mužov, jednotlivcov, dvojice aj skupiny. Okrem odborného školenia na výrobu kvaseného piva spozná pivný nadšenec zákulisie pivovaru a zoznámi sa s procesmi, ktoré v ňom pri varení piva prebiehajú. Ak si okrem príjemne stráveného dňa, nových vedomostí a netradičného zážitku odnesie domov aj vlastnoručne navarené pivo, ktorým sa chváli všetkým kamarátom, môžete si byť istá, že ste vybrali správny kurz.

7. Poukaz do kúpeľov

Odkedy sú k dispozícii príspevky zamestnávateľov na dovolenku na Slovensku, záujem o pobyty v kúpeľoch stúpa. Sú v kurze najmä medzi staršími ročníkmi, ktoré uprednostňujú relax pred adrenalínovými zážitkami. Skvelý tip napríklad pre svokrovcov.

8. Univerzálny poukaz na zážitkový darček


Ak sa obávate, že sa pri kúpe vianočného darčeka – zážitku netrafíte do vkusu obdarovaného, vhodným riešením môže byť univerzálny poukaz od Adrop.sk. S týmto poukazom si obdarovaný u dodávateľa, ktorého ste vybrali, nájde zážitok, ktorý v ňom bude najviac rezonovať. V prípade záujmu je možné vybrať si aj drahší zážitok, ako bola cena poukazu, a doplatiť.

9. Lego na prenájom


Výborná voľba pre vaše ratolesti. Každý mesiac vám pri dverách zazvoní kuriér a donesie nové balenie lega, ktoré si vyberiete. Zároveň zoberie krabicu Lega, ktorú ste mali požičanú predtým. Vďaka tomu majú vaše deti k dispozícii stále novú stavebnicu a zároveň sa u vás nehromadia nové a nové balenia. Vhodné pre deti vyznavačov re-use životného štýlu.

10.Upratovací servis

Upratanie celého bytu aj s umytím okien – nie je to úžasný darček? Najlepšie, ak bude poukaz na túto službu platný až do ďalších Vianoc, aby sa obdarovaní mohli rozhodnúť, kedy presne za nich upratovacie povinnosti prevezme profesionálna firma.

Na čo si dávať pozor pri darovaní služby alebo zážitku

1.Ponúkajú špeciálne balenie alebo stačí vytlačiť poukážku?

Špeciálne balenie, kde bude darček – služba alebo zážitok opísaný, dodá punc originality a autentickosti. Na druhej strane, ak toto špeciálne balenie musí prísť poštou alebo ho donesie kuriér, preverte, či ho stihnú doručiť do Štedrého dňa. Originálny voucher si prípadne napíšete aj vlastnou rukou.

2. Existuje žiadosť o spätnú väzbu?

Ak firma, ktorá ponúka službu, sa nezaujíma o to, či všetko prebieha alebo prebehlo v poriadku, je treba zbystriť pozornosť. Prípadné nedostatky je treba konzultovať, ale seriózni dodávatelia chcú vedieť, čo sa páči, čo sa nepáči a prečo – aby vďaka spätnej väzbe mohli svoje služby zlepšovať.

3. Aká dlhá je lehota na vrátenie poukazu alebo zrušenie služby, objednávky?

Žiaľ, stane sa, že sa netrafíme do vkusu obdarovaného. Zákonná lehota na odstúpenie od objednávky, prípadne zrušenie zmluvy, je 14 dní. Ak vám dodávateľ ponúka aj dlhšiu lehotu, máte viac času na rozmyslenie, či je darček vhodný. Zároveň to svedčí o serióznom prístupe k zákazníkom a rešpektovaní ich názoru, aj keď je negatívny a vyústi do vrátenia služby.

4. Ak kupujete poukaz na službu alebo zážitok, ako dlho je platný?

Čím dlhšia je platnosť poukazu, tým lepšie. Obdarovaný má o to väčšiu časovú flexibilitu, kedy si ho môže uplatniť. Niektorí dodávatelia ponúkajú 12 mesačnú platnosť poukazov, nájdu sa aj takí, ktorí ponúkajú 24 mesiacov.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár