Unilever oznámil investíciu 20 miliónov eur do novej továrne na Ukrajine

TS 0

Bratislava, 20. marca 2023 – Spoločnosť Unilever pred pár dňami oznámila, že investuje 20 miliónov EUR do nového výrobného závodu v oblasti Kyjeva na Ukrajine. Podporí tak rastúce podnikanie na Ukrajine a priblíži sa svoju dlhodobému záväzku voči tejto krajine. Stavba začne tento rok, otvorenie továrne sa očakáva v roku 2024.

Nová továreň vytvorí približne 100 pracovných miest a bude vyrábať produkty osobnej starostlivosti vrátane šampónov a sprchových gélov pre značky ako Dove, Axe, TRESemmé a Celar. Továreň bude zásobovať predovšetkým miestny ukrajinský trh, ale má budúci potenciál aj pre export na európske trhy.

Továreň bude postavená podľa najvyšších ekologických štandardov s využitím technológií obnoviteľných zdrojov energie, čo prispeje k cieľu spoločnosti Unilever dosiahnuť nulové čisté emisie v celom hodnotovom reťazci do roku 2039.

Vasyl Bovdilov, generálny riaditeľ Unilever Ukrajina povedal: „Táto investícia ukazuje náš dlhodobý záväzok voči Ukrajine a jej ľuďom, vrátane našich zamestnancov, zákazníkov a partnerov. Je to tiež vhodný spôsob ako si pripomenúť 30. výročie nášho podnikania na Ukrajine, ktoré oslávime koncom tohto roku. Náš nový výrobný závod vytvorí nové pracovné miesta, zvýši našu výrobnú kapacitu a predovšetkým bude slúžiť potrebám ukrajinských spotrebiteľov vysoko kvalitnými a udržateľnými produktami.“

Unilever v súčasnosti na Ukrajine zamestnáva viac ako 100 ľudí. Od vypuknutia vojny na Ukrajine sa Unilever zameriava na zaistenie bezpečnosti a potrieb ukrajinským zamestnancom a ich rodinám.
Spoločnosť Unilever venovala na humanitárnu pomoc Ukrajine už viac ako 15 miliónov EUR, a tiež základné produkty značiek Unilever miestnym ľuďom. Úzko spolupracuje s agentúrami OSN a miestnymi nevládnymi organizáciami na pomoc tam, kde je to najviac potrebné.
V humanitárnej pomoci Ukrajine plánuje Unilever aj naďalej pokračovať.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár