Rodinný festival Svetielkofest už tento víkend v Banskej Bystrici

ts 0

Benefičný rodinný festival Svetielkofest, ktorý organizuje občianske združenie Svetielko nádeje, sa uskutoční v sobotu 20. augusta 2022 v Amfiteátri v Banskej Bystrici od 14.00 do 21.00 h. Ponúkne pestrú zábavu pre rodiny s deťmi od útleho veku až po tínedžerov.

Kúpou vstupenky podporíte onkologicky choré deti.

Poďakovanie za 20 rokov pomoci ťažko chorým deťom

„Svetielkofest sme sa rozhodli zorganizovať pri príležitosti nášho 20. výročia, ktoré sme oslávili v máji tohto roka. Za tých 20 rokov sme prešli kus cesty, spoznali sme veľa ľudí a ich osudov, mohli a vedeli sme pomáhať. Avšak bez našich podporovateľov by sme túto možnosť nemali. Našim prianím je preto, aby sme sa spolu s nimi všetkými, malými i veľkými, zdravými, vyliečenými a liečiacimi sa, mohli obzrieť za tým, čo sa nám spoločne podarilo a stráviť spolu krásny deň plný hudby, pestrého programu, sprievodných aktivít a zábavy,” pozýva na podujatie predseda Svetielka nádeje MUDr. Pavel Bician.

Počas Svetielkofestu sa bude dať zapojiť do rôznych tvorivých a športových aktivít a do ďalšieho sprievodného programu. Vo festivalovom areáli bude k dispozícii stravovacia a oddychová zóna. Nad podujatím prebral záštitu primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Festival podporili partneri CCC, Mrva&Stanko, Euroko, Birdline, Stageman Slovensko, Valeur, Mitická,  Mesto Banská Bystrica, Vojenské športové centrum DUKLA, mediálni partneri Týždenník Slovenska, Ženskýweb.sk, Echo, My, BB FM rádio, predpredaj.sk, SAD Zvolen, Europa SC, Eduinfo.  Veľká vďaka zo strany Svetielka nádeje patrí aj ďalším partnerom, ktorí pomohli so zabezpečením zázemia festivalu.

Kontakt: www.svetielkonadeje.sk

Svetielko nádeje je občianske združenie zamerané na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením a ich rodín. Okrem toho sa usiluje pozitívne vplývať na verejnosť, aby ostatní ľudia dokázali citlivo vnímať situáciu týchto detí a rodín a vytvárali pre nich prostredie porozumenia, prijatia a pomoci.            

Detské hudobné projekty aj tanečná muzika

Zárukou dobrej nálady na Svetielkofeste sú kapely Chikilikitua a Hudba z Marsu. Pre deti bude zaujímavé vystúpenie obľúbeného projektu Spievankovo a kapely malinyJAM. Deti sa taktiež môžu tešiť na predstavenie kúzelníka. Bubnová show v podaní Campana Batucada sľubuje kvalitný festivalový zážitok.

Svetielkofest má benefičný rozmer

„Celý výťažok z predaja vstupeniek bude použitý na financovanie projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý sa nám už úspešne podarilo zariadiť pacientske izby nábytkom na mieru a vybudovať detskú herňu priamo na onkologickom oddelení v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Momentálne v rámci projektu prebiehajú stavebné práce na vybudovanie intervenčnej miestnosti pre psychológa, sociálneho pracovníka a liečebného pedagóga,” uviedla koordinátorka podujatí Svetielka nádeje Vanda Prandorfyová.

Záujemcovia si môžu zakúpiť vstupenky na Svetielkofest v predpredaji za výhodné ceny a podporiť tak ťažko choré deti. Rodiny, ktorým v minulosti Svetielko nádeje poskytlo svoje služby počas onkologickej liečby ich dieťaťa, majú voľný vstup.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár