Detský kútik už aj pre pacientov v Handlovej

TS 1

Už aj hospitalizované deti v Handlovej budú mať svoj detský kútik.

Občianske združenie Osmijanko

s podporou svojich partnerov otvorilo už devätnásty detský kútik na Slovensku. Malí pacienti v handlovskej nemocnici na detskom oddelení tak budú mať k dispozícii miesto plné farieb, hier, knižiek a zábavy, kde si budú môcť spríjemniť pobyt v nemocnici. Detský kútik sa volá Veselé mačky.

Nemocnica v Handlovej

hospitalizovala v minulom roku 530 detských pacientov, tento rok zatiaľ 245. V súčasnej finančnej situácii nie je v jej silách zútulniť priestory pre choré deti. Dobrá správa však je, že napriek tomu takéto priestory od dnešného dňa má. Detskou oázou v nemocnici sa stal detský kútik, ktorý zriadilo s pomocou sponzorov občianske združenie Osmijanko.

„Sme vďační občianskemu združeniu a všetkým, ktorí sa pričinili o to, že aj v našej nemocnici sa môžu naši malí pacienti cítiť príjemne a môžu aspoň na chvíľu zabudnúť na choroby a bolesť,“ povedala riaditeľka nemocnice MUDr. Beáta Sonogová.

Tradíciu detských kútikov v nemocniciach

po celom Slovensku založila a posilňuje Jana Pecsérke – Kubranská. Zriadila a manažuje Občianske združenie Osmijanko. Myšlienku detských kútikov v nemocniciach jej vnukla vlastná skúsenosť.

Kútiky v nemocniciach sú farebne vymaľované, zariadené detským nábytkom, plné hračiek, knižiek. Deti majú k dispozícii aj televízor s videom a počítač. Aspoň takto na chvíľu zabudnú na svoju chorobu a na fakt, že sú v nemocnici. Vďaka tomu sa dokážu rýchlejšie a lepšie zotaviť,“ hovorí J. Pecsérke – Kubranská.

Handlovský detský kútik sa nesie v znamení „veselých mačičiek“, aby tak ako oni aj deti sa v kútiku hrali a zabávali.

 „Zdravotná poisťovňa DÔVERA nielen zabezpečuje a prepláca zdravotnú starostlivosť. Pomáha aj v rámci verejno-prospešných aktivít ako je zakladanie detských kútikov v nemocniciach. Prajeme všetkým detským pacientom v handlovskej nemocnici, aby im kútik urobil radosť a hlavne aby sa čím skôr vyliečili a mohli ísť domov,“ vyslovila sa hovorkyňa súkromnej zdravotnej poisťovne DÔVERA Zuzana Horníková. DÔVERA podporuje Osmijankove kútiky už tretí rok.

Osmijanko ďakuje sponzorom

zdravotnej poisťovni Dôvera, Nadácii SPP, spoločnosti ACCENTURE. Osmijanko pôsobí od júla 2005 s cieľom humanizovať prostredie zdravotníckych zariadení so zameraním na detské oddelenia formou zriaďovania detských kútikov (viac na www.osmijanko.sk).

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Pred pár dňami sme prišli z detského oddelenia v Handlovej.

    Detský kútik je naozaj úžasný. Aj vďaka nemu nám dni v nemocnici ubiehali rýchlejšie. Môj 22 mesačný syn sa chcel hrať v kútiku celé dni. Detský kútik spríjemňoval celé oddelenie a pobyt v nemocnici.

    Ďakujem.

Pridaj komentár