Deti sa zahrajú a my si dáme kávu pri novej knihe. V banke?

Eva Pavlíková/ redakcia 3

Boli sme dnes na otvorení novej pobočky Poštovej banky v Pezinku. Namiesto kamenných stien a strohých pracovísk bankových poradcov – moderný detský kútik, zdravá kaviareň, knižnica a tvorivé dielne pre deti ….

Nová doba? Prečo ide banka touto cestou? Čo je za tým? 

Generálny riaditeľ Poštovej banky Andrej Zaťko nás uviedol do obrazu.

 

Prečo meníte banku na „niečo iné“?

„Svet ide cestou digitalizácie. Ten trend vidíme všade.  Ľudia už nebudú chodiť do banky, využijú aplikácie vo svojich mobiloch. A práve preto chceme, aby pobočky, ktoré otvárame, mali aj inú náplň. Aby to bolo príjemné miesto, kde sa budú stretávať komunity“

Pobočka pre komunitu

„Veríme, že v mestách, kde takýto typ pobočky otvoríme, pritiahneme lokálnu komunitu. Či  už mamičky s deťmi, rodiny, seniorov… A na toto myslíme už pri zostavovaní priestoru.

 

Po takejto možnosti určite chmatnú mamičky všetkými desiatmi. Môžu sa na vás tešiť aj inde, ako v Pezinku? 

„Náš cieľ na najbližšie tri roky je otvoriť ešte ďalšie dve takéto pobočky v rámci Slovenska. Nechceme ísť do Bratislavy, či veľkých okresných miest, kde je podobných príležitostí viac. Chceme byť obohatením pre komnitný život v menších mestách.

Keď tento koncept bude pre nás dávať zmysel, bude sa páčiť ľuďom, tak by to mohla byť  budúcnosť, ako by mohli fungovať viaceré pobočky Poštovej banky“.

Predpokladám, že  generálny riaditeľ , ktorý prináša do banky takýto koncept, musí byť  „ aj tato“

„Ano:) Mám dnes už 7-ročného syna. Keď bol menší, zažil som s ním materské či rodinné centrá, detské kútiky pre deti … Miesta, kde sa stretávajú spolu deti aj rodičia sa mi veľmi  páčia. Chceli sme spraviť niečo podobné.

Nechceme stavať žiadnym aktivistom, ktorí už pre rodiny v Pezinku roky dobre fungujú, žiadnu konkurenciu. Práve naopak. Ponúkame komunitný priestor, ako niečo navyše.“

Od dnes platí pozvánka aj pre vás

Pobočka Poštovej banky v Pezinku na Moyzesovej 4/B bola oficiálne otvorená v pondelok 25. septembra 2017. Cukrárka naživo piekla dezerty, barista namiešal vlastný druh kávy podávaný iba v tejto kaviarni, moderátorka Barbora Rakovská čítala z detských kníh. 

Prídite ju otestovať aj s vašimi deťmi. Alebo rovno aj s nápadmi, čo tam chcete robiť? 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Eva Pavlíková

Do tejto stránky som sa prerodila. Postupne - pôrodmi mojich štyroch detí. A tak sa na svet pozerám očami rodiča. Čo na mysli, to na klávesnici.

články autora...

Komentáre k článku

Pridaj komentár