Aké pánske slnečné okuliare sa hodia k vášmu typu tváre?

pr 0

Výber tých správnych slnečných okuliarov je pre mnohých mužov náročná úloha. Ak však poznáte črty svojej tváre, pri výbere sa dokážete rozhodnúť jednoduchšie a rýchlejšie. Ako vybrať štýl okuliarov, ktorý dokonale sadne vášmu typu tváre?

Zdroj: Unsplash.com

Oválny typ tváre

Ak je vaša tvár viac vysoká než široká, máte oválny typ tváre. Vaše možnosti výberu sú preto takmer neobmedzené. Pre tento typ tváre by pánske slnečné okuliare mali mať oblé rámy napríklad ako pilotky. Aj obdĺžnikové alebo mierne štvorcové typy vám môžu pomôcť zvýrazniť vaše črty. Nebojte sa experimentovať i s rôznymi materiálmi, farbami či textúrami. Vyhnite sa príliš rovným a ostrým rámom.

Okrúhly typ tváre

Okrúhly typ tváre je podobný oválnemu. Má však jemnejšie črty, malé čelo a výraznejšie lícne kosti. Pri výbere máte ale stále viacero možností. Zamerajte sa na taký dizajn okuliarov, s ktorým bude vaša tvár vyzerať užšie a predĺžene.  

Vhodné pre vás sú obdĺžnikové, štvorcové či takzvané motýlie okuliare (ich horný rám smeruje šikmo nahor), tie dodajú vašej tvári ostrejšie črty. Hodiť sa vám môžu aj klasické pilotky. Skúste experimentovať s výberom samotného rámu okuliarov. Vyhnite sa príliš úzkym rámom a oválnym tvarom, ktoré zakryjú vaše obočie.

Hranatý typ tváre

Ak máte hranatý typ tváre, na výber máte veľa možností. Jediným pravidlom je, že rámy okuliarov by mali byť široké ako vaša tvár. Skúste preto okuliare s veľkým rámom. Svoj výzor nepokazíte ani zrkadlovými pilotkami či okrúhlymi „lenonkami“. Siahajte po tmavých farbách a modeloch, ktoré sú oválne a vizuálne zjemnia vaše črty. 

Nevyberajte si okuliare, ktoré budú pre vašu tvár príliš široké alebo malé. Štvorcové a obdĺžnikové tvary s ostrými hranami nie sú tiež ideálne, pretože ju skrátia.

Zdroj: Unsplash.com

Srdcový typ tváre

Črty pri srdcovom type tváre sú charakteristické širokým čelom a úzkou bradou. Mali by ste sa preto sústrediť na rámy, ktoré budú širšie ako vaše čelo. Vaším cieľom je, aby ste opticky zjednotili rozdiel medzi čelom a bradou. Vhodným tvarom sú okrúhle okuliare alebo aj mačacie tvary, ktoré nájdete aj pri pánskych modeloch. 

Najideálnejšie modely pre váš typ tváre sú polorámové či bezrámové. Skúste stiahnuť po svetlejších odtieňoch alebo po zrkadlovkách. Pri výbere sa určite vyhnite okuliarom, ktoré majú výraznú vrchnú časť rámu. 

Diamantový typ tváre

Typ tváre, ktorý je úzky ale má výrazne lícne kosti. Najlepšou voľbou sú okuliare v štýle mačacích očí. Ak ale chcete zvýrazniť svoje lícne kosti, choďte do bezrámových modelov. Pre tých, ktorí chcú črty tváre aspoň trošku zjednotiť, sú ideálne oválne tvary. Ak však chcete zvýrazniť svoje oči, skúste okuliare s polovičným rámom. Vyhýbajte sa úzkym modelom, ktoré by zvýraznili úzku časť vašej tváre.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár