Oslávte Deň detí orientačným behom

Marcela Beňová 0

Nie je žiadnym tajomstvom, že našim deťom chýba pohyb. Čo takto odtrhnúť ich na pár hodín od tabletov a rozprávok a užiť si spoločne program na čerstvom vzduchu? Na Deň detí  bude žiť Bratislava orientačným behom. 

ŠK Sandberg pripravil pre rodiny skvelý program, ktorý zabaví malých aj veľkých – trasy, kde si môžu účastníci vyskúšať, aký je orientačný beh v prírode, alebo si zašportovať v náročnejšom teréne. Nemusíte patriť medzi pravidelných športovcov, aby ste to zvládli. Práve naopak! Organizátori ŠK Sandberg spoločne s MiÚ Bratislava Nové mesto mysleli na všetkých – rodinky s malými deťmi aj športových nadšencov.

Beh je zážitok

Pre návštevníkov budú pripravené dve trasy. Prvá bude mať dĺžku 1 km. Organizátori ju upravili tak, aby bola vhodná aj pre rodinnú prechádzku. Trať označená stužkami vás prevedie malokarpatským lesom po lesnom chodníku. Postačí vám primeraná obuv a chuť objavovať krásy prírody. Najviac sa z nej budú tešiť deti, ktoré sa zoznámia s pôvabom tohto rekreačného športu a užijú si spoločný rodinný čas.

Na svoje si však prídu aj milovníci behu a každý, kto sa chce zoznámiť s orientačným behom. Pre verejnosť je určená aj druhá, trojkilometrová trasa, ktorá bude o niečo náročnejšia. Cez zložitejšie úseky bežcov prevedú stužky. 

Orientačný beh je výborný program pre rodičov, ktorí majú doma malých dobrodruhov. Hľadať v prírode cestu a užiť si objavovanie a voľný pohyb v krásnej prírode bude úžasný zážitok pre všetky deti, ktoré chcú vyskúšať svoju odvahu, šikovnosť a vytrvalosť.

 

Sobotné dopoludnie, ako sa patrí

Všetci milovníci športu, ale aj rodiny, ktoré si chcú orientačný beh vyskúšať, sa stretnú 1. júna o 10:30 pri Horárni nad Peknou cestou. Až na stanovisko sa dostanete autom, prísť však môžete aj MHD, počítajte však s ešte polhodinovou prechádzkou. Bežci si budú môcť zapožičať Sportident za symbolickú cenu a obdržia mapu. Na všetkých účastníkov okrem toho počká v cieli malá odmena za vytrvalosť. 

Najkrajšou odmenou pre každého bežca však určite bude krásna príroda malokarpatského lesa, kde si najmä deti užijú čerstvý vzduch, kríky s malinami či černicami, a najmä mäkkú trávu pod nohami. Ak sa rozhodnete prísť, nezabudnite na dôležité zásady: ochranu pred kliešťami, opaľovací krém a pitný režim. 

Organizátori sa tešia na všetkých návštevníkov a upozorňujú, že registrácia vopred nie je nutná, avšak v deň podujatia by sa mohlo stať, že pri veľkej účasti nezostane dosť máp trasy pre všetkých. Pre lepší prehľad počtu účastníkov preto o sebe dajte vedieť vopred. Prihlášku nájdete na stránke ŠK Sandberg.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Marcela Beňová

Vášnivo rada píšem, inšpiráciu zbieram najmä doma. V tom mi pomáhajú moje dve malé slečny. Voľné chvíle trávim najradšej pri knihách, kvalitných filmoch a na dobrodružných výpravách s rodinou. Nikdy neodmietnem kávu a dobrý rozhovor.

články autora...

Pridaj komentár