Ako sa dostať po pôrode do formy #1 – formujeme brucho

Janka Šimkovičová 0

Pamätám si na obdobie po pôrode, kedy som zrazu precitla a začala opäť vnímať popri malom voňavom bábätku aj samú seba. Bolo to obdobie po šestonedelí, s malinkým synom sme už mali aký taký režim. Fyzicky som sa cítila dobre, aj gynekológ mi odobril, že je všetko v poriadku. Iba ja som vedela, že nie úplne.

Jana Šimkovičová_Foto Tatiana Gernátová

Počas tehotenstva som totiž pribrala 20 kíl. Samozrejme s pôrodom čosi odišlo, ale takých tých nefalšovaných pätnásť mi ostalo určite. Pre mňa už dlho nepoznaná vec. Žiť v tele, v ktorom sa necítim dobe.

Chcelo to zmenu

Nie som typ, ktorý sa zmieri s tým, v čom sa necíti dobre. Preto som sa rozhodla schudnúť. Cesta to nebola jednoduchá. Mnoho krát som bola nevyspatá, môj režim závisel od môjho malého syna. Často som už nemala energie nazvyš. Ale rozhodla som sa, že takto žiť nechcem.

A keď som to zvládla ja, určite sa to podarí aj vám.

Čas rozhodnúť sa

Ak chcete schudnúť natrvalo, vyhnite sa akýmkoľvek diétam, po ktorých prichádza iba jojo efekt. Podujali ste sa na cestu, tak nech je kvalitná a trvalá.

Spravte z cvičenia a novej stravy súčasť vášho života. Vykročte za zmenou životného štýlu. Aby sa tak stalo, musíte sa ale rozhodnúť. Tak naozaj to chcieť. Rozhodnúť sa, že naozaj tú zmenu chcete a ísť si za tým na sto percent. Určite to poznáte. Je to taká intímna debata, kedy spovedáte samú seba, až z toho vznikne definitívne rozhodnutie. Začnete mať jasnú myseľ, ste absolútne presvedčená o tom, že to chcete a urobíte pre to všetko. Lebo vy ste tiež dôležitá.

Nový začiatok

Vy sami sa stanete svojím hnacím motorom. Ak vám príde do cesty prekážka, nenecháte sa zlomiť. Práve naopak. Budete hľadať riešenie, ako sa to dá. Ženie vás vlastné rozhodnutie, lebo už viete, prečo to celé robíte. Pre seba. Vtedy už nečakáte na “pondelok”, ale začnete konať okamžite.

Tak vstaňte z gauča a začnite cvičiť.

Nasledujúci video tréning vás určite nakopne. Pochádza z video programu SUPER BODY na domáce cvičenie, ktoré sme zostavovali práve pre maminy, ktoré nemajú možnosť ísť cvičiť mimo domu. V programe nájdete 28 kompletných video tréningov a viac než 12 hodín cvičenia pre štíhle a pevné telo.

Jana Šimkovičová

zakladateľka CVIČTE.SK a Supershape

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár