Šošovica na taliansky štýl, vhodná ako hlavné jedlo

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Potrebujeme:

  • 500 g šošovice,
  • 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky ,
  • 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
  • 1,5 dcl bieleho vína,
  • 250 g cherry paradajok,
  • 1 stredne veľkú mrkvu,
  • soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano
Foto: Ingimage.com

Postup:

Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.

Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.

Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár