Plnené čokoládové gule (možno aj ako tip na darček k Mikulášu)

Slávka Habrmanová 0


Potrebujeme:

  • duté čokoládové gule, prípadne iné súmerné fúkané čokoládové figúrky,
  • 1 kondenzované mlieko v konzerve,
  • 250 g mascarpone,
  • 100 g  horkej čokolády,
  • 30 ml šľahačky;
  • kandizované ovocie podľa ľubovoľného výberu na ozdobu.

Postup:

Nahrejeme nôž a čokoládové gule v strede prekrojíme. Kondenzované mlieko varíme v ešte neotvorenej konzerve ponorené vo vode 2 hodiny a necháme vychladnúť. Dobre ho vymiešame s mascarpone a vznikne nám jemný krém, ktorým naplníme polky čokoládových gúľ.

Nahrejeme si čokoládu vo vodnom kúpeli a zamiešame do nej šľahačku. Alebo môžeme využiť mikrovlnku. Nalejeme na povrch krému a okamžite – ešte, kým čokoláda nestuhla, posypeme kandizovaným ovocím, nech sa jemne prilepia.

Alebo môžeme využiť inú cukrárenskú ozdobu, prípadne lentilky. 

Výsledný produkt pokojne poslúži aj ako Mikulášsky darček – stačí ho zabaliť do priesvitnej fólie a previazať mašľou. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár