Zostal vám kúsok parmezánu alebo iný tvrdý syr? Skúste trojhranky

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Máte kúsok syra typu parmezán v chladničke a rozmýšľate, že je škoda ho vyhodiť? Presne tak. Tohto syra stačí málo a dodá plnú chuť každému jedlu.

Naozaj kúsok vám treba aj na nasledujúci recept a vykúzlite pochúťku, ktorou očaríte svoju rodinu, prípadne aj nečakanú návštevu. Ak totiž máte vždy v zálohe aj lístkové cesto, máte vyhraté.

K tomu ešte podávať nejaký obľúbený šalát, počnúc napr. úplne klasickým caprese (mozzarella, paradajky, olivový olej, bazalka, soľ, čierne korenie), máte plnohodnotné jedlo vhodné aj na večeru.    

Parmezánové trojhranky

Potrebujeme:

  • lístkové cesto rozmrazené 450 g,
  • sušené oregano alebo tymián,
  • soľ,
  • kúsok parmezánu alebo iného vyzretého tvrdého syra,
  • olivový olej.

Postup:

Cesto preložené do štvorca pokrájame na pásiky. Tie rozvaľkáme na tenké obdĺžniky na kuchynskej doske posypanej soľou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami. Môžeme z oboch strán. Práve vďaka tomu sa syr a bylinky povtláčajú do cesta a dodajú mu chuť. Prekrojíme cesto tak, aby nám vznikli trojuholníky a opečieme ich z oboch na panvici s trochou oleja.

Trochu oleja je naozaj potrebné dať, aby sa to nelepilo. Ideálne podávať čerstvé a ešte krásne chrumkavé. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár