Osviežujúca polievka zo Stredomoria prevonia vašu kuchyňu.
Potrebujete:
- 390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom,
- 1 zelená paprika (100 g),
- 1 menšia uhorka (100 g),
- 1 cibuľa (60 g),
- 1 strúčik cesnaku,
- 1 lyžica vínneho octu,
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja,
- 200 ml Podravka pasírovaných paradajok,
- 6 čiernych olív,
- 1 lyžica kapár,
- 2 lyžice malých lístkov bazalky,
- opečené kocky chleba.
PRÍPRAVA:
Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke.
Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.
Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.
Dobrú chuť!