Výzva na vrátenie dvoch šarží mäsových produktov

redakcia 0

V obchodoch na celom Slovensku sa objavil oznam spoločnosti Hyza. Je možné, že v dvoch šaržiach výrobkov tejto spoločnosti sa môže objaviť salmonela.

Hyza vyzvala kupujúcich, aby toto mäso nejedli a doniesli ho do obchodu, kde im vrátia peniaze. Spoločnosť v ozname vyvesenom v obchodoch uvádza, že firma, ktorá jej dodáva živú hydinu, nesplnila zákonné podmienky.

Zdroj: isifa.com

„Nie je potvrdené, že by aj výrobky boli kontaminované a zdravotne závadné,“ snaží sa zvýrazneným písmom upokojiť ľudí.

Ako Hyza uvádza, ide o chladenú hydinu týchto šarží – 9160111001 a 9160112001, ktorá bola porazená v dňoch 11. a 12. januára.

Celé kurčatá, aj droby

Na trh sa táto hydina dostala vo viacerých podobách – celé kurčatá, ale aj kuracie diely na táckach či kuracie droby. Hyza odporúča, aby ľudia toto mäso nejedli. Ak si ho napriek tomu od 12. do 16. januára zakúpili, ešte do piatka 22. januára ho môžu vrátiť. Predajňa im dá naspäť peniaze.

V mäse sa podľa testov salmonela nepotvrdila

Podľa portálu ekonomika.sme.sk sa v samotnom mäse prítomnosť salmonely nepotvrdila. „Externý dodávateľ živých kurčiat nám dodatočne oznámil, že prostredie chovu nespĺňalo niektoré veterinárske normy. Spracované mäso však podľa testov normy spĺňalo a bolo absolútne zdravotne nezávadné,“ povedal pre SME Karel Hanzelka, hovorca Agrofertu Andreja Babiša, pod ktorý Hyza patrí.

Štátna veterinárna a potravinová správa vraví, že Hyza v tejto situácii urobila všetko potrebné – informovala všetkých obchodných partnerov, teda väčšinu obchodných reťazcov na Slovensku, požiadala o zákaz predaja, stiahnutie z trhu a informovanie spotrebiteľov.

Avšak ani na stránke samotnej HYZY, ani na stránke Štátnej veterinárnej a potravinovej správy o sťahovaní týchto šarží kuracieho mäsa tieto spoločnosti verejnosť neinformujú.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár