Školy tak trochu utopené v legislatíve

Mgr. Nataša Navrátilová 0

Školám v tomto šk. roku pribudli viaceré legislatívne zmeny. Môžu získavať pre svojich žiakov rôzne finančné príspevky, ale často krát nevedia ako, kde sú obmedzenia a kde nejaké výhody. Zároveň pribúdajú či sa vracajú do osnov predmety, na ktoré chýba vybavenie. Čo s tým?

Zdroj: raabe.sk

Aj na to dá snáď odpovede 8. ročník odbornej konferencie pedagógov, ktorú pripravilo odborné nakladateľstvo Dr. Josef RAABE Slovensko.

ŠKOLA 2015/2016

Téma tohtoročnej konferencie znie: „MANAŽMENT ŠKOLY UTOPENÝ V LEGISLATÍVE – Hodíme Vám záchranné koleso“. Záštitu nad ňou prevzala JUDr. Jana Dubovcová, verejná ochrankyňa práv.

Je určená riaditeľom a zástupcom riaditeľov materských, základných, stredných škôl a ZUŠ, ale rovnako tak aj učiteľom, zriaďovateľom a vlastne všetkým, ktorých zaujímajú legislatívne a manažérske otázky školskej praxe.

Konferencia je jednodňová, uskutoční sa v dvoch mestách: v Bratislave sa bude konať 26. novembra 2015 a v Košiciach sa uskutoční 1. decembra 2015„Tak, ako každý školský rok, aj tento, priniesol pedagogickým zamestnancom celý rad nových nariadení a legislatívnych úprav, ktoré musia zahrnúť do svojej práce v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu. Práve preto, aby sme ich v spleti nových predpisov zorientovali, vždy na jeseň organizujeme toto podujatie, ktoré už má medzi riaditeľmi škôl, svoju tradíciu,“ povedala Mgr. Mira Schrimpelová, konateľka Dr. Josef RAABE Slovensko.

Konferencia s účasťou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

Minulého ročníka konferencie sa zúčastnilo vyše 200 účastníkov, podobnú účasť organizátor predpokladá aj tento rok. Dopoludňajší program budú tvoriť prednášky pre všetkých účastníkov konferencie. Novinkou tento rok bude možnosť zvoliť si poobedný program – z ponuky štyroch workshopov si účastníci môžu zvoliť dva, ktoré ich najviac zaujímajú.

„Prednášajúcimi budú opäť aj tento rok renomovaní odborníci, ktorí sa tej-ktorej problematike venujú už dlhodobo. Nás veľmi teší, že svoju účasť prisľúbili aj zástupcovia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR,“ prezradila Mira Schrimpelová.

Zdroj: raabe.sk

 

Tematické oblasti konferencie ŠKOLA 2015/2016 

  • Financovanie v školstve – viete, ako získať finančné príspevky na školy v prírode a športové výcviky?
  • Ochrana práv detí – na čo všetko musí myslieť riaditeľ školy?
  • Duálne vzdelávanie – aké povinnosti z neho vyplývajú pre základnú školu?
  • Kariérové poradenstvo – ako pripraviť žiakov na budúce povolanie?

Voliteľné workshopy konferencie ŠKOLA 2015/2016

  • Alternatívne školstvo – Daltonská škola: nebojte sa vyskúšať „iný“ prístup!
  • Pracovné vyučovanie a technika –ako posilniť výučbu v oblasti Človek a svet práce, keď chýba vybavenie?
  • Verejné obstarávanie – poznáte novinky, ktoré prináša elektronické trhovisko?
  • Komunikácia s rodičmi – dokážete úspešne viesť dialóg s rodičmi vašich žiakov? 

Program a prihlasovanie

Podrobný program 8. ročníka konferencie ŠKOLA 2015/2016 si môžete prečítať TU.

Riaditelia, zástupcovia riaditeľov škôl, resp. pedagógovia sa môžu na konferenciu prihlasovať už teraz TU.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár