Pozor na Pokémonov, aby vám nezožrali peňaženku

pr 1

Vraj neexistuje šťastnejší človek ako zberateľ.

Kedysi to boli známky, servítky, etikety z nápojov a dnes sú to… Pokémoni.

Nový fenomén, ktorý pobláznil celý svet, už naplno zasiahol aj Slovensko! A aj keď to vyzerá na prvý pohľad bláznivo, práve zbieranie týchto tvorov vytiahlo začiatkom prázdnin tisícky detí od počítačov do ulíc, či dokonca do prírody. V tom im samozrejme nemôžeme brániť.

Pozor však na účet za mobilné dáta! Pokémoni sa totiž môžu poľahky riadne zahryznúť do vašej peňaženky.

V deväťdesiatych rokoch zaznamenali Pokémoni obrovský „boom“ a teraz zažívajú druhé znovuzrodenie. Niektorí ľudia sa vracajú do svojich detských čias a súčasné deti zase spoznávajú Pokémonov vskutku inovatívnym a originálnym spôsobom. Hra Pokémon GO je bezpochyby letným hitom mobilnej zábavy. Od soboty je už oficiálne dostupná aj na Slovensku.

Zábava a pohyb

O čo vlastne v hre ide? Po stiahnutí a nainštalovaní, si na začiatku zvolíte vzhľad svojho vlastného avatara. Následne si vyberiete meno (musíte byť veľmi originálny, keďže hru už hrá viac ako 20-miliónov ľudí) a môžete začať chytať Pokémonov. Hra funguje vďaka GPS, virtuálne príšerky hľadáte v reálnych uliciach mesta.

Princípom hry je hľadať Pokémonov, chytať ich, trénovať, vylepšovať a následne súperiť s iným Pokémonmi v telocvičniach. Vďaka hre začnete prostredníctvom mapy objavovať nové miesta alebo preskúmavať tie známe, no v neposlednom rade pri hľadaní Pokémonov popracujete na letnej kondičke a môžete spáliť množstvo kalórii, pretože hra si vyžaduje veľa pohybu.

Avšak okrem tukov môžete spáliť aj množstvo dát a napríklad vaše ratolesti vám môžu pripraviť nemilý darček v podobe vysokých faktúr!

Podľa prvých prieskumov lovec Pokémonov trávi online hraním hry v priemere 33 minút denne. To je viac, ako trávime na Facebooku (26 minút). Preto sa určite oplatí mať dostatočne veľké objemy dátových balíkov.

Dáta zadarmo sa zídu

Viete, ktorý operátor disponuje výhodnými a lacnými dátami?

So 4kou nemusíte hľadať mobilné dáta kade tade, ale môžete radšej chytať Pokémonov napríklad vďaka 10 GB dát zadarmo v sieti 4ky až na 2 mesiace. Stačí ak si do 3.9.2016 prenesiete svoje číslo práve k štvrtému mobilnému operátorovi a 10 GB dát je vašich.

Ak už ste zákazníkom 4ky nezúfajte. Operátor ponúka aj dva výhodné dátové balíky, ktoré sa vám pri hraní hry Pokémon GO určite zídu. Zákazníci si môžu aktivovať dátový balík GIGA, kedy získajú za jedno euro 1 GB dát na 30 dní vo vlastnej sieti 4ky.

Balík sa po minutí dát automaticky obnoví. Štvorkári, ktorí sa nachádzajú mimo pokrytia vlastnou mobilnou sieťou 4ky si môžu prikúpiť dátový balík GIGA PLUS za 4 eurá, ktorý umožní dátovať aj v sieti partnera národného roamingu. Ak si zákazník minie všetky dáta a neobnoví si dátový balík, ďalej dátuje za výhodnú cenu 0,04 eura za 1 MB.

Nezáleží, či ste dospelý alebo dieťa. Pri love Pokémonov si riadne nabite baterku, lebo tú aplikácia „žerie“ poriadne, keďže ste neustále online a so zapnutým GPS. A hlavne si nenechajte zožrať peňaženku!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Príbeh z 19.7. Sadnem na moto a vychádzam z parkoviska keď v tom sa na mňa oproti vyrúti malý citroen , baba za volantom čumí do mobilu ktorým histericky máva pred sebou, a vôbec netuší , že vošla autom do protismeru, nebyť voľného miesta vpravo kam som vbehol a preskočil obrubník na chodník kde našťastie práve nikto nebol , mám čelovku s C2 kou. Baba len prudko vbehla na parkovacie miesto a vybehla z auta, oproti nej chalan bežal cez prechod pomedzi dve budovy (poštu a zdravotné stredisko) rovnako mávajúc mobilom, kým som odstavil moto a pristúpil k nim, misiu splnili. Nerozumiem tomu celkom, ale bliakali po sebe niečo ako , že skoro som ho dostal (pokémona), mali by sme sa spájať viacerí, takto je príliš silný… Zhukol som na nich či tá baba vie čo spravila, ona vyvalila oči a že: „néé , šak čóó, chytám pokémona.“ Potrebujete aby vás niekto zabával virtualnou realitou? To málo voľného času čo máte v dnešnom rýchlom živote zabijete chytaním imaginarneho pikaču? Až pri tom naozaj reálne niekto niekoho zabije som zvedavý, či aj v base bude hladať po cele pokemonov…

Pridaj komentár