Deti Európy šijú pre radosť

Silvia Hanová 0

Všetkých priateľov šitia, patchworku, detí a dobrých nápadov srdečne pozývame na výstavu fascinujúcej detskej tvorby, ktorá je otvorená do konca februárav priestoroch Slovenského národného múzea – v Múzeu kultúry Chorvátov na Slovensku na Istrijskej ul. 68 v Devínskej Novej Vsi.  

 

Detský patchwork 

V rámci pripravovanej vernisáže detskej patchworkovej tvorby sa môžete tešiť na rôzne nástenné quilty – textilné koláže s nádhernými motívmi, vankúšiky, prikrývky a iné drobnosti, ktoré ušili svojimi malými a šikovnými rúčkami deti z viacerých európskych krajín, ako aj deti navštevujúce kurzy tvorivého šitia a patchworku B-kids v bratislavskej mestskej časti Devínskej Novej Vsi.    

B-kids sú kurzy tvorivého šitia

v Devínskej Novej Vsi prebiehajúce pod záštitou pani Mgr. Jany Verešovej, ktoré navštevujú deti vo veku od 7 do 16 rokov. Jednotlivé kurzy sa konajú raz do týždňa na základnej škole Ivana Bukovčana v Devínskej Novej Vsi.

Deti rôzneho veku sa v menších skupinkách učia základom šitia jednoduchého patchworku, pričom si vyrábajú rôzne drobnosti ako taštičky, puzdra na mobilné telefóny, tablety, notebooky, vankúše či prikrývky. Hotové výrobky si potom odnášajú domov alebo nimi obdarúvajú svojich blízkych. V súčasnosti navštevuje tieto kurzy až 40 detí rôzneho veku. 

Patchworkové prikrývky pre onkologicky choré deti

Projekt má okrem tejto krásnej myšlienky aj ďalšie fantastické a ušľachtilé ciele. Na jar v roku 2014 ušili detičky z B-kids 13 nádherných patchworkových prikrývok pre choré deti na Klinike detskej hematológie a onkológie v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. V roku 2013 zase vytvorili nádherné vianočné ozdoby pre deti z 20 rodín, o ktoré sa stará hospic Plamienok v Bratislave.

Je nádherné, keď sa mladá generácia takýmto spôsobom rozvíja a preto je potrebné, aby sme ju v uvedených aktivitách pravidelne podporovali. Podporte ich aj Vy, napríklad aj Vašou návštevou na pripravovanej vernisáži. Sami budete prekvapení, aké úžasné veci už dokážu títo naši najmenší s ihlou a niťou a pod tým správnym vedením.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár