Aké dary pre ratolesti na Deň detí? Skúste to trochu inak

Alexandra Húsková 0

Medzinárodný deň detí je za dverami. Aj vaše deti už začali s licitovaním vhodných darov? Nové tenisky, hračky, oblečenie či hotovosť. Potreby a túžby našich potomkov treba sčasti uspokojiť – predsa len, je to „ich“ deň.

Skúsme však tohtoročný Deň detí osláviť aj iným spôsobom. Popri všetkých možných oslavách a daroch, ktoré pri tejto príležitosti „bežné“ deti dostávajú v školách či škôlkach, by sme nemali zabudnúť aj na deti, ktorým chýba najcennejší dar a to zdravie.

Prinášame vám príbehy detičiek, ktoré potrebujú pomôcť. Sú to overené a pravdivé príbehy rodín, ktorým sa dá pomôcť cez portál Ľudia ľuďom.

Čo myslíte, budú vaše deti ochotné sa podeliť?

Natálka

ĽudiaĽuďom.sk

Natálka sa narodila po neprofesionálne odvedenom pôrode a zostali jej trvalé následky a niekoľko diagnóz – epilepsia, poruchy sluchu, zraku. Potrebujú rehabilitáciu.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Pomoc pre Natálku

Lukáško

ĽudiaĽuďom.sk

Lukáško sa narodil predčasne, ako 700-gramové bábenko. Nemal dovyvíjaný takmer žiaden orgán. Domov z nemocnice odchádzal až po 11. mesiacoch a ostali mu trvalé následky a veľa diagnóz. Potrebujú zdravotné pomôcky.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Pomôžte Lukáškovi rozhýbať sa …

Renátka

ĽudiaĽuďom.sk

 

Renátka je ležiaca od malička. Má veľa diagnóz a navyše má tatina, ktorý si neplní záväzky a neplatí výživné. Renátka potrebuje 24-hodinovú starostlivosť, mamina sa zamestnať nemôže. Potrebovali by nový špeciálny kočík pre veľké detí, aby mohli chodiť von.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Kúpa špeciálneho kočíka

Natálka

ĽudiaĽuďom.sk

Natálka si poškodila pri pôrode ručičku. Neposlúcha ju a na to, aby sa „rozpohybovala“ potrebuje rehabilitácie.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Rozhýbať Natálkine pršteky

Alžbetka a Lukáško

ĽudiaĽuďom.sk

Pani Slovenská má tri detičky, z toho dve sú choré. Alžbetka má ochrnutú ručičku a Lukáško šelest na srdiečku. Obe detičky potrebujú liečbu a rehabilitácie.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Vaša pomoc by nám umožnila liečiť syna Lukáša  , Zo srdca chcem poprosiť, pomôžte nám aj naďalej …

Dávidko

ĽudiaĽuďom.sk

Dávidko trpí Apertovým syndrómom – má zrastené pršteky na rukách aj nohách. Jednu ručičku už má po operácií. Potrebuje rehabilitovať a ďalšie operácie.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Darujte mi pršteky, ktoré tak veľmi potrebujem…

Terezka

ĽudiaĽuďom.sk

Terezka sa narodila predčasne, mala 820 gramov a je nepočujúca, má ADHD aj DMO a ďalšie diagnostiky. Potrebovali by príspevok na ušný implantát.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Prosím pomôžte Terezke, ktorá je nepočujúca

Ella

ĽudiaĽuďom.sk

Ellinka má leukémiu, mala by každý deň brať chemoterapiu, ale kvôli zlým pečeňovým testom nemôže pokračovať. Potrebujú financie na liečbu.

Viac sa dozviete a prispieť môžete tu: Ellinka naša bojovníčka

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár