Kuracie krídelká navoňané jogurtovo-zázvorovou zálievkou

Slávka Habrmanová/foodblogerka 0

Potrebujeme: 

  • 1 kg kuracích krídeliek,
  • biely jogurt (150 g),
  • 1 ks chilli (prípadne môže byť pol lyžička chilli pasty alebo kúsok feferónky – záleží podľa štipľavosti),
  • 2 lyžice olivového oleja,
  • 2 lyžice sójovej omáčky,
  • pol lyžice medu,
  • 3 strúčiky cesnaku (záleží podľa ich veľkosti),
  • čerstvý zázvor – menšia buľvička,
  • 1 a 1/2 lyžice citrónovej šťavy,
  • soľ, mleté čierne korenie.

Postup:

Pripravíme si marinádu a to tak, že zmiešame jogurt, na jemno nasekané chilli, olivový olej (vôbec nemusí byť extra panenský), sójovú omáčku a pridáme med.

Cesnak najemno nastrúhame a rovnako tak očistený zázvor. Pridáme do marinády spolu s citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.

Dôležité je v tejto fáze ochutnávať. Sladkosť aj kyslosť musí byť vyvážená, nič nesmie prevyšovať.

Marinujeme pokojne aj deň, minimálne aspoň 12 hodín.

Na plech poukladáme krídelká, ďalší olej už netreba pridávať. Ani marinádu už viac nepotrebujeme, tú zlejte.

Pečenie: 

Dôležité je piecť krídelká pomaly, aby boli prepečené a pekne chrumkavé. Odporúčam na 170 stupňov Celzia 1 hodinu a 15 – 20 minút. Záleží, aké množstvo máte. Dobrý zakryť alobalom. Pred koncom môžete odokryť a teplotu pridať aj na 220 stupňov, nech sa krídelká pekne pripečú a skaramelizujú.   

Tento typ marinády sa hodí aj na bravčové mäso, napr. krkovičku, ale tú treba dobre naklepať, môžete piecť, prípadne grilovať. Alebo vyskúšajte morčacie mäso. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár