Potrebujeme:
na guľky:
- 500 gramov jahňacieho mäsa mletého,
- oregano, soľ, čierne korenie,
- cesnak – 1 strúčik,
- repkový olej,
na omáčku:
- biely jogurt K (150 gramov)
- mätu, soľ, čierne/biele korenie,
- lyžicu citrónovej šťavy,
- lyžicu olivového oleja,
- strúčik cesnaku;
- arabský chlieb a čerstvú zeleninu podľa výberu.
Postup:
Urobíme si menšie guľky z mäsa dochuteného ostatným a opražíme ich v panvici na oleji. Alebo upečieme v trúbe (zdravšia verzia).
Naukladáme ich do na suchej panvici krátko opečeného arabského chleba (alebo existujú rôzne druhy tortíl), pridáme ľubovoľnú zeleninu, napr. ľadový šalát, paradajku, uhorku a zalejeme jogurtovo-mätovou omáčkou, ktorú sme pripravili tak, že sme zmiešali všetky uvedené prísady.
Tip:
Ak chcete jahňacie guľky ďalej dotvoriť, pokojne pridajte nastrúhaný parmezán, fetu alebo skvele ich dochutia sušené paradajky, prípadne chilli.