Cícerová misa v jogurte s údeným dymom

Slávka Habrmanová/ foodblogerka 0

Potrebujeme: 

  • cícer (500 gramov),
  • 2 biele jogurty (300 gramov),
  • citrónovú šťavu – 2 lyžice,
  • soľ, čierne korenie,
  • čerstvé paradajky (prípadne môžete zvoliť cherry, 500 gramov),
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 veľkú červenú cibuľu,
  • 2 lyžice paprikovej pasty,
  • 2 balíky údeného tofu,
  • petržlenovú vňať alebo koriander (nemusí byť).
cicer

Postup:

Cícer uvaríme v dostatočnom množstve vody so soľou. Zmiešame s citrónovou šťavou, bielym jogurtom, cesnakom (cícer veľmi potrebuje toto dochucovadlo, takže ním nešetrite, nastrúhajte), soľou a korením, nakrájame paradajky a údené tofu, primiešame tiež na kocky nakrájanú cibuľu a paprikovú pastu.

Pokiaľ máte radi vňať petržlenu alebo koriandru, skvelé, krásne vám šalát ozdobí aj dochutí. Ak nie, nevadí, nedávajte.

Ako tip pridávam,

že tento skutočne zdravý druh studeného šalátu super ochutí štipka garam masaly – špeciálne namiešaná zmes indického korenia. Tú správnu kombináciu tu spraví práve cícer, jogurt a údené tofu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár