Nevšedné bruschetty ako stvorené na letné raňajky

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Niekedy sa zdá, že vykúzliť trošku slávnostnejšie raňajky býva problém. Pokiaľ vás omrzelo robiť klasické chlebíky so šunkou a syrom, alebo ešte klasickejšie nátierky typu vajíčková či sardinková, inšpirujte sa spolu s nami Talianskom a jeho bruschettami.

Ak do toho urobíme trošku fúzie pomocou tekvice hokkaido, máme niečo naozaj nevšedné. 

Je tu pre vás recept, ktorý hýri všetkými farbami a bude chutiť ako zaujímavá a menej tradičná delikatesa celej vašej rodine.

Bruschetta s tekvicou a slaninkou (pre 4 osoby)

Potrebujeme:

  • 1 tekvicu hokkaido,
  • 200 g šampiňónov,
  • 100 g anglickej slaniny,
  • 200 g  Gouda – polotvrdého zrejúceho syra
  • štyri bagety
  • šalviu,
  • cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie.

Postup:

  • Tekvicu prekrojíme, vydlabeme vnútro a upečieme (netreba pridávať soľ, olej ani žiadne dochucovadlá).
  • Na panvici osmažíme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme šampiňóny a jemne prilejeme olej, následne lístky šalvie, cesnak, čierne korenie a soľ (len pozor, či vôbec treba, pretože slaninka býva riadne slaná).
  • Nakrájané bagety ponamáčame vo výpeku, na to dáme vrstvu tekvice a zmes slaniny a šampiňónov.
  • Na vrch zastrúhame K-Classic Gouda a zapečieme. Sledujeme, aby bol povrch krásne ružový.   

Náš tip:

Pokiaľ máte radi, odporúčame tekvicu pred zapečením jemne pokvapkať červeným balsamicom. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár