Niekedy sa zdá, že vykúzliť trošku slávnostnejšie raňajky býva problém. Pokiaľ vás omrzelo robiť klasické chlebíky so šunkou a syrom, alebo ešte klasickejšie nátierky typu vajíčková či sardinková, inšpirujte sa spolu s nami Talianskom a jeho bruschettami.
Ak do toho urobíme trošku fúzie pomocou tekvice hokkaido, máme niečo naozaj nevšedné.
Je tu pre vás recept, ktorý hýri všetkými farbami a bude chutiť ako zaujímavá a menej tradičná delikatesa celej vašej rodine.
Bruschetta s tekvicou a slaninkou (pre 4 osoby)
Potrebujeme:
- 1 tekvicu hokkaido,
- 200 g šampiňónov,
- 100 g anglickej slaniny,
- 200 g Gouda – polotvrdého zrejúceho syra
- štyri bagety
- šalviu,
- cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie.
Postup:
- Tekvicu prekrojíme, vydlabeme vnútro a upečieme (netreba pridávať soľ, olej ani žiadne dochucovadlá).
- Na panvici osmažíme slaninu nakrájanú na kocky, pridáme šampiňóny a jemne prilejeme olej, následne lístky šalvie, cesnak, čierne korenie a soľ (len pozor, či vôbec treba, pretože slaninka býva riadne slaná).
- Nakrájané bagety ponamáčame vo výpeku, na to dáme vrstvu tekvice a zmes slaniny a šampiňónov.
- Na vrch zastrúhame K-Classic Gouda a zapečieme. Sledujeme, aby bol povrch krásne ružový.
Náš tip:
Pokiaľ máte radi, odporúčame tekvicu pred zapečením jemne pokvapkať červeným balsamicom.