Často počas týždňa rozmýšľate nad tým, čo s vývarom, ktorý vám zostal po nedeľnom obede? A zároveň neschvaľujete riešenie, že čokoľvek, čo vám istú dobu „zavadzia“ v chladničke, treba okamžite vyhodiť…
Isto to platí aj pre vývar, napríklad kurací, po ktorom máte v hrnci kopec kvalitného uvareného mäsa (inak spôsob prípravy varením je považovaný za najzdravší) a tiež úžasnú zeleninu.
Nemusíte už neustále uvažovať čo s polievkou, ktorá vám zostala po slávnostnom nedeľnom obede. Je tu recept, ktorý má možno zvláštny, netradičný názov, no je strašne jednoduchý. A využijete pritom všetko, čo vám zostalo z nedeľnej kuracej polievky vrátane mäsa aj zeleniny.
Tak poďme na to a pozrime sa, čo chladnička dala.
Kuracie frikasé s citrónom
Potrebujeme: kurací vývar so zeleninou aj mäsom, soľ, čierne korenie, 50 g masla, 50 g múky, citrónovú kôru aj šťavu, trochu čerstvého zázvoru, 1 K-Classic šľahačku, strúčik cesnaku, petržlenovú vňať.
Postup: Urobíme si zápražku, a to tak, že opražíme múku na masle, krásne do zlatista. Riedime ju kuracím vývarom a šľahačkou, pridáme nastrúhaný zázvor, cesnak aj citrónovú kôru a šťavu, chvíľu ešte povaríme. Ak treba, môžeme dochutiť soľou a čiernym korením. Nakoniec nasekáme zeleninu a mäso z polievky. Dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Náš tip: Podávať môžeme aj s uvarenými vajcami (nakrájať na väčšie kúsky), sú v tejto kombinácii neuveriteľne dobré. A k tomu zemiaky.