Čo s nedeľným vývarom? Máme pre vás riešenie

Slávka Habrmanová/food blogerka 0

Často počas týždňa rozmýšľate nad tým, čo s vývarom, ktorý vám zostal po nedeľnom obede? A zároveň neschvaľujete riešenie, že čokoľvek, čo vám istú dobu „zavadzia“ v chladničke, treba okamžite vyhodiť…

Isto to platí aj pre vývar, napríklad kurací, po ktorom máte v hrnci kopec kvalitného uvareného mäsa (inak spôsob prípravy varením je považovaný za najzdravší) a tiež úžasnú zeleninu.  

Nemusíte už neustále uvažovať čo s polievkou, ktorá vám zostala po slávnostnom nedeľnom obede. Je tu recept, ktorý má možno zvláštny, netradičný názov, no je strašne jednoduchý. A využijete pritom všetko, čo vám zostalo z nedeľnej kuracej polievky vrátane mäsa aj zeleniny.

Tak poďme na to a pozrime sa, čo chladnička dala. 

Kuracie frikasé s citrónom

Potrebujeme: kurací vývar so zeleninou aj mäsom, soľ, čierne korenie, 50 g masla, 50 g múky, citrónovú kôru aj šťavu, trochu čerstvého zázvoru, 1 K-Classic šľahačku, strúčik cesnaku, petržlenovú vňať.

Postup: Urobíme si zápražku, a to tak, že opražíme múku na masle, krásne do zlatista. Riedime ju kuracím vývarom a šľahačkou, pridáme nastrúhaný zázvor, cesnak aj citrónovú kôru a šťavu, chvíľu ešte povaríme. Ak treba, môžeme dochutiť soľou a čiernym korením. Nakoniec nasekáme zeleninu a mäso z polievky. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. 

Náš tip: Podávať môžeme aj s uvarenými vajcami (nakrájať na väčšie kúsky), sú v tejto kombinácii neuveriteľne dobré. A k tomu zemiaky.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Slávka Cigáňová (Habrmanová)

Kedysi som sa živila sáčkovými polievkami a rôznymi polotovarmi a myslela si, že varenie je strata času. No časom prišla zmena. Tak ma to dostalo, že som chcela vedieť uvariť všetko. Začala som skúšať recepty, domáce aj zo svetových kuchýň, no najviac ma bavilo tvoriť vlastné recepty. Objavila som, že varenie môže byť naozaj zábava a rada sa so svojimi skúsenosťami podelím aj s ostatnými.

články autora...

Pridaj komentár