Rýchle dovolenkové večere na taliansky spôsob

Marcela Beňová 0

Ak ste sa na dovolenku nevybrali do štvorhviezdičkového hotela, ale do apartmánu s kuchyňou, zrejme sa vareniu úplne nevyhnete.

Je leto, a preto aj ideálny čas inšpirovať sa receptami z obľúbenej talianskej kuchyne, ktoré vám prinášame v jednoduchšej a rýchlejšej verzii.

ingimage

 

Bolognské cestoviny zo sóje

Originálny recept z talianskej kuchyne je super, ale zaberie kopu času. Vyskúšajte túto jednoduchšiu verziu, bude sa vám páčiť rovnako.

Čo budete potrebovať?

1 balík sójového granulátu

1 cibuľa

3 paradajky

1 olivy

1 väčší paradajkový pretlak

1 balík špagiet

olivový olej, soľ, čierne korenie, vegeta

Dajte variť cestoviny a medzitým si pripravte omáčku. Sójový granulát vložte do vriacej vody, posoľte, ochuťte vegetou a povarte 5 minút. Potom ho preceďte a vytlačte z neho zvyšnú vodu.

Paradajky krátko povarte, ošúpte a nakrájajte na kocky. Na olivovom oleji opražte najemno nakrájanú cibuľu, pridajte olivy, nakrájané paradajky a sójový granulát.

Pridajte pretlak a nechajte omáčku zovrieť. Na záver ochuťte soľou, korením a vegetou.

Superrýchla paradajková polievka

Paradajková polievka je sýta, zdravá a deti ju milujú.

Čo budete potrebovať?

1 krabička pasírovaných paradajok

istockphoto.com

1 cibuľa

oregano, soľ, hnedý cukor

olivový olej

kocka bujónu

Na olivovom oleji opražíte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte 1 liter vody, kocku zeleninového bujónu a krabičku pasírovaných paradajok.

Necháte prevrieť a ochutíme soľou a oreganom. Môžeme pridať aj lyžičku hnedého cukru. Polievku môžeme pred podávaním posypať lyžičkou strúhaného syra.

Paradajky v lístkovom ceste

Taliansky recept na plnené paradajky si odložte na zimné obdobie. K jednoduchému receptu sa hodí klasická príloha ako pečené zemiaky, toasty alebo zeleninový šalát.

Čo budete potrebovať?

cherry paradajky

lístkové cesto

mozarella

olivový olej

lístky bazalky

Lístkové cesto vyvaľkáte nadrobno a nakrájate na štvorce. Na každý štvorec položte cherry paradajku, pokvapkajte olivovým olejom a položte na ňu plátok mozarelly.

Štvorec zlepte dokopy rovnako ako piroh a dajte piecť, kým cesto nemá zlatistú farbu. Paradajky ozdobte lístkami bazalky.

Jablkové tiramisu

Jablkové tiramisu je zdravšia a rýchlejšia verzia talianskeho, ktorý obsahuje vajíčka. Okrem čerstvých jabĺk môžete použiť aj zaváraný jabĺčkový kompót od babky.

Čo budete potrebovať?

4 jablká

2 dcl vody alebo jablkového džúsu

 Prečítajte si aj: Rajčinová polievka na 5 spôsobov

cukor

1/2 citróna

250 g mascarpone

250 ml sladkej smotany

kakao

Jablká ošúpte, nakrájajte na kocky a dajte do hrnca. Pridajte 4 lyžice cukru, šťavu z polovice citróna, zalejte dvoma dcl vody alebo jablkového džúsu a povarte 15 minút na miernom ohni.

Sladkú smotanu vymiešajte na šľahačku a opatrne pridajte mascarpone. Do pohárov navrstvite piškóty, jablká, mascarpone so smotanou a ozdobíte kakaom.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...
Author image

Marcela Beňová

články autora...

Pridaj komentár