Ako sa Jamie Olivier dostal k vareniu

Michaela Ivanicová 0

Britský kuchár je dnes už celebritou na poli gastronómie, ešte predtým však musel absolvovať  dlhú cestu naprieč rôznymi gastronomickými zariadeniami.

Narodil sa v malej dedinke neďaleko Cambridga a už ako malý pomáhal rodičom v ich reštaurácii v Essexe. Hoci trpí ťažkou dyslexiou a tvrdí, že prvú knihu sa mu podarilo prečítať až v dospelosti, vyštudoval ekonómiu. 

Potom však nastúpil do londýnskej reštaurácie na pozíciu pekár/cukrár. Reštaurácia mala talianskeho majiteľa, ktorý Jamieho naučil láske k talianskej gastronómii a životnému štýlu. Neskôr sa Jamie posunul na miesto zástupcu šéfkuchára v reštaurácii River Café na brehu Temže, do ktorej raz zavítal štáb britskej BBC. Šarmantný kuchtík sa im mihol v zábere a tak sa vlastne zrodila kuchárska celebrita.

 

Do všedných jedál  dáva iba päť ingrediencií,

aby dokázal, že chuť jeho fantastických pokrmov vôbec nezávisí od nekonečného množstva použitých surovín. Hoci medzi jeho najobľúbenejšie suroviny patrí najmä zelenina, bylinky či mäso, dokáže svoju kuchyni naladiť na akýkoľvek kontinent aj udalosť.  

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár