Festival, ktorý zachutí celej rodine!

Silvia Paprancová 0

Dochádzajú vám nápady v kuchyni? Príďte si od 3. do 9. októbra do Polus City Center po štedrú zásobu kulinárskej inšpirácie.

Druhý ročník rodinného festivalu Týždeň pre detské brušká štartuje už čoskoro.

Polus,
Foto: Polus

Mnoho hostí aj tém

V priestrannej, moderne vybavenej kuchyni na prvom poschodí Polusu sa bude od pondelka do nedele podávať vyberané menu – slané aj sladké špeciality premiešané s praktickými radami, ako si poradiť s prieberčivými jedákmi, čakať vás budú aj workshopy na rozličné gastronomické témy.

O informačný hlad, ale aj o vaše škvŕkajúce žalúdky sa postarajú profesionálni lektori – kuchárski nadšenci zo školy varenia RADOSŤ VARIŤ, a zoznam hostí doplnia nutriční špecialisti i lekári-pediatri.

Polus zostavil hviezdny tím poradcov v oblasti zdravého životného štýlu, pripravený počas celého týždňa odpovedať na všetko, čo vás zaujíma o (nielen) detskej strave a diskutovať s vami o výživových témach, na ktoré internetový rešerš nestačí.

V programe festivalu Týždeň pre detské brušká sa pre každého niečo nájde.

foto: Polus

Pre budúce dámy a gentlemanov

Nikdy nie je priskoro osvojiť si základy etikety za stolom. Na workshope „Stolček, prestri sa“ pod vedením Miriam Mikovej sa deti hravou formou dozvedia, že nielen za stolom, ale aj na stole platí určitý zasadací poriadok.

Kam „posadiť“ vidličku a kam zas servítku, aby všetko vyzeralo tip-top? Odpoveď dá kurz pre budúce dámy aj gentlemanov.

Pre (panelákových) záhradkárov

Nie každý má šťastie na záhradku pred domom, ale to, že sa musíte obmedziť na balkón či parapet, predsa nie je dôvod nepestovať doma zdravé dobroty!

Katarína Kopúnová, prvá dáma klíčkov, vás zasvätí do tajov takzvanej mikrozáhradky, ktorá sa zmestí aj do tej najmenšej kuchyne a prináša osoh v podobe živinami nabitých chrumkavých klíčkov.

Bez pôdy, bez pesticídov a s minimálnym priestorom dokážete zlepšiť nutričnú hodnotu vašich šalátov, obložených mís a ďalších studených aj teplých pokrmov. Ochutnajte klíčky a zamilujete sa na prvé zahryznutie!

Foto: Polus

Pre zvedavých gurmánov

Dve dámy, ktoré o jedle vedia viac ako bežní gurmáni – certifikovaná výživová poradkyňa Ing. Janka Trebulová a pediatrička MUDr. Simona Jonášová – vám predstavia menej známe suroviny, s ktorými môžete obohatiť stravu vašich najmenších a ponúknu individuálne konzultácie týkajúce sa výživy.

Priamo na mieste budete mať možnosť zmerania množstva svalov, tukov, metabolický vek, vnútrobrušný tuk a bazálny metabolizmus.

Vidieť, ako funguje telo zvnútra, vám pomôže lepšie pochopiť jeho nutričné nároky a uľahčí vám nejednu nákupnú dilemu pred regálmi v supermarkete.

Pre RAW-istov a vitariánov

Okolo surovej stravy je stále veľa otáznikov. Ako je to naozaj? Dá sa pripraviť trojchodové raw menu, ktoré plnohodnotne zasýti celú rodinu?

Sú vitariánske smoothie drinky vhodné aj pre deti? Pýtajte sa najpovolanejších – raw kráľovnej Zuzany Frešo a vitariánskeho kráľa Andreja Maťka.

Foto: Polus

Pre tých, čo chcú o jedle vedieť viac

Silvia Horecká je na kurzoch školy varenia RADOSŤ VARIŤ varená-pečená. Ťažko by ste na Slovensku našli človeka, čo pozná potraviny tak dokonale, ako ona. Do poslednej molekuly zanalyzuje všetko, čo máte na tanieri, a výsledok vysvetlí pre laika zrozumiteľnou formou.

Na festivale Týždeň pre detské brušká ju zastihnete s prednáškou o zdravších alternatívach domáceho varenia, o druhoch múk, o rastlinných mliekach, o formách sladidiel i o tom, prečo je lepšie zabaliť dieťaťu na desiatu celozrnné namiesto bieleho pečiva.

Nebudú chýbať ani užitočné informácie, ako variť pestro a s chuťou, ak váš jedálny lístok limitujú obmedzenia potravinových alergií a intolerancií.

Pre maškrtníkov

Tri „vitality koučky“ – Silvia Langermann, Angelika Kutišová a Vladimíra Ollé – si jedného dňa povedali: „A dosť. Nesladím!“ Dá sa vôbec odolať sladkému, keď na nás marketingové lákadlá vo forme čokoládok, keksíkov a cukríkov od výmyslu sveta útočia na každom kroku?

Či ešte ťažšia úloha: Dá sa okresať príjem rafinovaného cukru u detí bez toho, aby sa drobci cítili ukrivdene a tvárili oduto, že nemôžu jesť, čo chcú? Príďte sa na vlastné oči presvedčiť, že dá!

Foto: Polus

Pre malých kuchárov

Nechajte vaše ratolesti vyblázniť sa v kuchyni! Jednoduché dobroty zvládnu aj mladšie deti a dvorná pekárka z polusáckej školy varenia Janka Kováčová im rada ukáže, ako na to.

Na minikurze varenia a pečenia pre deti sa budú podávať sladkosti a snacky, z ktorých si pokojne môžete odhryznúť aj vy a bez výčitiek. Ingrediencie a postupy boli totiž starostlivo vybrané tak, aby výsledok nielen chutil, ale aj rešpektoval zásady zdravého stravovania.

Jednoducho pre celú rodinu

Nezabudnite! Už 3. októbra sa začína v Polus City Center týždeň plný chutí, vôní, nepoznaných receptov a nových nápadov, ktoré ocenia brušká detí aj dospelých. Príďte, hladní určite neodídete!

Viac informácií o programe festivalu Týždeň pre detské brušká a možnostiach bezplatnej registrácie nájdete na webe Polusu: www.poluscitycenter.sk.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár