Zomrel český spevák Karel Gott

Marcela Beňová 0

Krátko pred polnocou zomrel najznámejší český spevák Karel Gott. O jeho úmrtí informovala spevákova manželka Ivana Gottová.

Facebook

Spevák sa nedávno na sociálych sieťach sám priznal k zhoršujúcemu zdravotnému stavu. Karel Gott zomrel doma v kruhu svojej rodiny.

Na odchod sa pripravoval

Zhubné ochorenie lymfatických uzlín diagnostikovali lekári spevákovi ešte v roku 2015. V roku 2016 liečbu úspešne ukončil. Spevák sa po zotavení vrátil k svojej práci.

Tento rok pripravil pri príležitosti okrúhlych 80. narodenín dve nové CD kolekcie, kde zhrnul najväčšie hity, ktoré nahral počas kariéry. Zároveň pripravil skladbu Srdce nehasnou, ktorú naspieval so svojou dcérou Charlotte. Aj keď sa jeho fanúšikovia tešili, že si ju budú môcť vypočuť aj na pripravovanom turné pri príležitosti jeho narodenín, už sa tak nestalo.

Spevák zo zdravotných dôvodov koncerty zrušil a v septembri sám oznámil verejnosti, že sa dlhodobo lieči na akútnu leukémiu. Karel Gott sa liečil doma, starala sa oňho manželka a dcéry.

42 zlatých slávikov

Karel Gott sa pôvodne na prácu speváka nepripravoval. Bol vyučený elektromontér, hudbe sa začal venovať až popri práci. Vydal viac ako 100 albumov a získal 42 zlatých slávikov. Objavil sa aj v niekoľkých filmoch a českú hudobnú scénu reprezentoval po celom svete.

V roku 2008 sa oženil so svojou dlhoročnou priateľkou Ivanou Macháčkovou, s ktorou má dve dcéry Charlottu Ellu a Nellu Sofiu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Marcela Beňová

Vášnivo rada píšem, inšpiráciu zbieram najmä doma. V tom mi pomáhajú moje dve malé slečny. Voľné chvíle trávim najradšej pri knihách, kvalitných filmoch a na dobrodružných výpravách s rodinou. Nikdy neodmietnem kávu a dobrý rozhovor.

články autora...

Pridaj komentár