Žiaden iný faktor nerozhoduje o budúcnosti viac ako vzdelávanie

ts 1

Gramotnosť žiakov na Slovensku v oblasti čítania, matematiky, prírodných vied a písania sa podľa testov OECD PISA zhoršila. Ešte viac to platí pre deti v sociálne znevýhodnených a málo rozvinutých komunitách, pričom situácia sa v posledných dvoch rokoch dramaticky zhoršila v dôsledku zatvorenia škôl.

 

Inovatívny program

Medzinárodný model Teach for All priťahuje do školstva výnimočných mladých ľudí a pripravuje ich na dlhodobú životnú dráhu, aby zvládli náročné role v školstve a spoločnosti, cez ktoré je možné realizovať systémovú zmenu.

Iniciatíva Teach For Slovakia už 7 rokov pripravuje učiteľov na vyučovanie v triedach po celej krajine. Do programu sa zapojilo viac ako 100 ľudí, ktorí absolvovali 2 roky v slovenských školách. Aktuálne približne 20 ľudí z nich pôsobí v inštitúciach ministerstva školstva a štátu, kde pracujú na systémových zmenách. Viacerí založili vlastné vzdelávacie projekty.

Tento rok vyučovalo viac ako 41 účastníkov programu na 26 školách v regiónoch východného, západného Slovenska a Bratislavy.

Nová spolupráca

UniCredit bude úzko spolupracovať s iniciatívou Teach For Slovakia s cieľom výrazne zvýšiť počet oslovených študentov a rozšíriť svoj program. Podporí sieť Teach For All darom vo výške takmer 2 milióny eur na financovanie aktivít v školskom roku 2022/2023.

Nejde len o finančnú podporu, zamestnanci budú mať možnosť aktívnou účasťou pomáhať pri vzdelávaní mladých ľudí ako dobrovoľníci, alebo zapojením sa do aktivít priamo na školách. Týmto spôsobom zamestnanci prispejú svojím časom, vedomosťami a skúsenosťami.

Zakladateľ Teach for Slovakia Stanislav Boledovič uvádza, že  “Spoločne sme identifikovali finančnú gramotnosť ako nosnú tému pre našu spoluprácu. Aktivity budú prebiehať priamo v školách, a to najmä v regiónoch, kde je situácia obzvlášť potrebná.“

 

Poskytnúť učiteľom všetko, čo potrebujú

“Žiaden iný faktor nerozhoduje o budúcom úspechu nášho kontinentu viac ako vzdelávanie a rozvoj našich mladých ľudí. Za týmto účelom musíme zvyšovať kvalifikáciu učiteľov, podporovať ich a poskytnúť im všetko, čo potrebujú, aby boli čo najlepšími pedagógmi, “ uviedol Andrea Orcel (CEO skupiny UniCredit).

Obe organizácie vďaka tomuto partnerstvu využijú svoje celoeurópske siete a budú spolupracovať s miestnymi partnermi s cieľom dosiahnuť bezprostrednú zmenu v triedach a dlhodobú spoločnú zmenu v komunitách.

Posilnením vzdelávacích systémov a vytvorením inovatívneho prostredia zabezpečíme, aby dnešné deti v triedach mohli vytvárať lepšiu budúcnosť. Tento cieľ dosiahneme posilnením postavenia študentov, podporou globálneho aktivizmu, zapojením komunity, zdieľaním pokroku a zvyšovaním informovanosti.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Už nemáme socializmus ze si tu dávate nejaké články s nejakou úplne zlou modelovú situáciou a ešte k tomu strašenie dievčatá a vrtanim do kadecoho

    Presuňte si to inde tie clanky prečo je

    jedna ponožka iná ako druhá jeden rukáv taky iný taky teraz je to rôzne a co robí počas dňa to si mozte inde

    potom hocikto si môže ist do kina tam je také na pozeranie

Pridaj komentár