Zamestnávateľ ústretový k rodine

Miriam Letašiová 0

Človek, ktorý má zázemie v rodine aj v práci, dosahuje lepšie výsledky a je prínosom pre firmu a celú spoločnosť.

Nezisková organizácia Srdce Slovenska považuje za dôležité, aby sa o tejto téme diskutovalo v rámci odbornej i širokej verejnosti, ako aj v rámci vzájomného dialógu medzi štátom a firmami. Jej cieľom je prirodzeným spôsobom dostať otázku zázemia jednotlivca v rodine, ale aj v zamestnaní do povedomia celej spoločnosti.

Spokojnosť zamestnancov

Podľa viacerých výskumov sú pre spokojnosť zamestnancov najdôležitejšími benefitmi pracovné prostredie, medziľudské vzťahy, mzda a rovnováha medzi pracovným a osobným životom. Firmy budú len vtedy úspešné pri hľadaní nových talentov a ich udržaní si, ak sa budú zaujímať o to, čo zamestnanci chcú a čo ich robí spokojnými. „Štát by mal podporovať firmy, aby takéto podmienky mohli reálne pre svojich zamestnancov vytvoriť,“ hovorí Miriam Letašiová, prezidentka n.o. Srdce Slovenska.

Od začiatku existencie neziskovej organizácie Srdce Slovenska pracujeme na tom, aby sme vytvorili priestor pre rozumnú komunikáciu štátneho, súkromného a neziskového sektora pri všetkých dôležitých témach, ktoré posúvajú kvalitu života na Slovensku smerom k vyššej spokojnosti jej občanov. Vidíme veľa problémov, ale aj veľa riešení,“ zdôrazňuje M. Letašiová.

Aj preto n.o. Srdce Slovenska pozýva podnikateľov – malé, stredné i veľké firmy, na tohtoročné fórum, ktoré si zaumienilo zmapovať najzávažnejšie problémy a ich riešenia v oblasti podmienok, ktoré vytvárajú na Slovensku zamestnávatelia, aj štát pre pracujúce matky a otcov.  „Uvítame všetkých, ktorých zaujíma akou realitou žijeme a kde sa chceme spoločne posunúť a pomôcť tak celej našej spoločnosti,“ prízvukuje prezidentka neziskovej organizácie.

Vstup na fórum je bezplatné, je však potrebná registrácia na www.srdce-slovenska.sk alebo mailom na info(at)srdce-slovenska.sk.

Druhý ročníka Fóra n.o. Srdce Slovenska sa uskutoční 22.5.2014 v hoteli Double Tree by Hilton v Bratislave pod záštitou štátneho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jozefa Buriana. 

Na fóre „Firma 21. storočia – Zamestnávateľ ústretový k rodine“ vystúpia Jozef Burian, Miriam Letašiová, Henna Knnuutila, Silvia Porubänová, Stephen Caulfield, Martin Krekáč a Renáta Rossová. Podujatie moderujú Jarmila Hargašová Lajčáková a Andrea Vadkerti.

Poobedňajšie workshopy vedú:

  • Eva Štefanková – Participatívne modely zariadení pre deti vo firmách – overené príklady
  • Dagmar Kéryová – Rozvoj ženského lídershipu ako súčasť života ženy
  • Vlasta Kostercová a Zuzana Kresánková –  Flexibilné úväzky a ich využívanie v praxi
  • Adriana Šklíbová – Ako získať fondy a podporu pre programy podpory rodín

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 4,20 z 5)
Loading...

Pridaj komentár