Vzdelávacie semináre pre všetkých, ktorí radi čítajú deťom

Lucia Obuchová 0

Milí rodičia, radi čítate deťom? Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana pozýva nielen rodičov, ale aj učiteľov v materských školách, knihovníkov, či pracovníkov v materských centrách na nový cyklus seminárov – Brána knihy otvorená a Čítame v priestore knihy.

Začínajú 5. októbra.

Brána knihy otvorená je cyklus 4 samostatných a navzájom nadväzujúcich seminárov, ktoré sa konajú raz do mesiaca, a to vždy v sobotu o 14:00, v trvaní 90 minút. Sú určené všetkým záujemcom o prácu s knihou s najmenšími deťmi od 6 mesiacov veku dieťaťa po jeho nástup do školy.

Program Čítame v priestore knihy je určený pre všetkých, ktorí radi čítajú knihy deťom vo veku od 6 do 16 rokov. Tento cyklus sa koná takisto raz do mesiaca v sobotu, vždy o 16:00, v trvaní 90 minút.

1. seminár je venovaný špecifikám prechodu dieťaťa z predškolského veku do školského, aké princípy sa objavujú a ako si prostredníctvom čítania dieťa rozvíja vzťah s realitou.

2. seminár sa nesie v znamení fantázie, fantazírovania a rozdielov medzi tým. Aké sú možnosti funkčného využitia fantázie pre rozvoj kultivovaného čítania detí. Používanie „spätných zrkadiel“ pri čítaní s deťmi.

3. seminár skúma pri čítaní s deťmi prostredie, postavy a udalosti, ktoré zavedú čitateľov do väčšej hĺbky ako pri sledovaní deja a charakteru postáv. Praktické ukážky využívania rôznych žánrov a hier s príbehom. 

4. seminár predstavujú účastníci svoje skúsenosti a praktické ukážky práce s knižkou, zároveň lektorka dopĺňa a rozširuje kontext a možnosti práce a hier s danou prinesenou knižkou. 

Lektorkou seminárov je Mgr. Timotea Vráblová, PhD., literárna vedkyňa pôsobiaca v Ústave slovenskej literatúry SAV v Bratislave, kde sa venuje staršej slovenskej a detskej  literatúre. Prednáša detskú literatúru a psychológiu detského diváka na Katedre bábkarskej tvorby VŠMU v Bratislave.

Vstupné: 2 EUR.

Viac informácií môžete nájsť na webových stránkach:

https://www.bibiana.sk/sk/brana-knihy-otvorena

https://www.bibiana.sk/sk/citame-v-priestore-knihy

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár