Vianočný koncert Úsmev ako dar je najstarší benefičný koncert v strednej Európe

redakcia 0

Stráviť Vianoce v kruhu rodiny je snom mnohých detí z detských domovov, ale nie všetkým sa tento sen naplní.

Hviezdy slovenského šoubiznisu sa aj tento rok spojili s organizáciou Úsmev ako dar, aby ich potešili Vianočným benefičným koncertom. Na Štedrý deň všetkým zaspievajú Celeste Buckingham, Majk Spirit, Adam Ďurica, Kristína Farkašová, skupina Hex, Lina Mayer a mnohí ďalší.

 

V roku 2017 Úsmev ako dar zorganizoval už 35. ročník

pre viac ako 1000 detí, ktoré pricestovali z rôznych kútov Slovenska. Ale počas vysielania priamo na Štedrý deň sa raduje drvivá väčšina detí z detských domovov sediac spoločne pri televíznych obrazovkách, pretože sa na toto spoločné posedenie tešia celý rok. To sú ich Vianoce, síce bez rodičov ale s kamarátmi.

Koncert už desaťročia šíri myšlienku dôležitosti napĺňať deťom potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných.

„Dieťa potrebuje pre zdravý psycho-sociálny vývoj prostredie úplnej rodiny s otcom a mamou. Len v nej môže naplniť svoje potreby a zažiť bezpečnú vzťahovú väzbu, ktorá je základom kvality neskorších vzťahov a komunikácie. Stabilné a priaznivé rodinné prostredie dokáže adekvátne rozvíjať osobnosť dieťaťa, zveľadiť jeho potenciál a pripraviť ho na vstup do širšieho sociálneho kontextu, “ povedal Jozef Mikloško, predseda predsedníctva združenia Úsmev ako dar.

Súčasťou koncertu je aj verejná zbierka

a každý, kto chce prispieť, môže poslať SMS v tvare DMS USMEV (DMS medzera USMEV) na číslo 877. Cena DMS je 2 EUR v sieti operátorov O2, Orange a Telekom. Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov.

Vyzbierané finančné prostriedky organizácia použije na rozvojové a vzdelávacie projekty pre deti z detských domovov, náhradných a ohrozených rodín.

Viac o aktivitách Úsmevu ako dar či Vianočnom benefičnom koncerte sa dozviete na www.usmev.sk.

Atmosféru koncertu prinášame vo fotogalérii. Alebo si ho pozrite na Štedrý večer na RTVS: 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár