Vianočný Dobrý trh v Bratislave – zabaví a poučí aj deti

0

Už túto nedeľu, 16. decembra, sa uskutoční v centre Bratislavy obľúbený vianočný Dobrý trh. Ak ste na túto akciu už v minulosti zavítali, vedzte, že tentokrát sa okrem priestorov Starej tržnice rozšíri aj na celé Námestie SNP.

Organizátori myslia na všetky vekové kategórie. A na rodiny s deťmi obzvlášť. Pozrite sa, prečo sa oplatí urobiť si s deťmi výlet do centra hlavného mesta za nefalšovanou predvianočnou atmosférou.

foto: Dobry trh

Detský trh

Bratislavská reštaurácia Flagship bude od 10:00 do 17:00 hostiť Detský trh. Malí trhovníci pripravili vianočné výtvory, napiekli medovníky a vytriedili svoje knihy, hračky a oblečenie. Príďte si od nich nakúpiť a podporiť mladú generáciu trhovníkov. Malých návštevníkov tu poteší počas celého dňa aj Živý betlehem.

Predstavenia pre deti a rozprávkový les

Počas celého dňa budú na Detskom pódiu BKIS pred Starou tržnicou prebiehať čarovné vianočné predstavenia.

10:30-11:00 – Divadielko Blázninec: Čokopríbeh Detské predstavenie podľa knihy o chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády.

11:30-12:15 – Divadlo SpozaVoza: Vianočný zázrak, detské predstavenie Bláznivá činoherno-bábková divadelná jednohubka pre najmenších divákov, ale i pre dospelých. O súrodencoch, ktorí nemajú radi učenie a tobôž nie Vianoce.

14:30-15:00 – Pánko Hravý hudobník  zahrá veselé pesničky pre deti a jeho vystúpenia sú plné interaktívnych vstupov i zaujímavých nástrojov.

16:30-17:15 – Teatro Neline: Nesiem vám novinu Vianočná hra s pastiermi, ovečkami, anjelom a čertom a na motívy ľudových hier, ktorá vychádza zo slovenských ľudových tradícií, je popretkávaná ľudovými koledami a folklórom.

Priestor pred Starou tržnicou skrášli aj Detský vianočný les. Stromčeky, ktoré vyzdobili deti z bratislavských základných a umeleckých škôl a boli vystavené na Primaciálnom námestí, skrášlia aj Dobrý trh. Ich misia však nekončí, potešiť môžu domovy dôchodcov, združenia pre ľudí bez domova, dobročinné organizácie či rodiny v núdzi. Máte o stromček záujem alebo viete o niekom, koho by potešil?

Spýtajte sa v stánku Dobrého trhu a odneste si svoj stromček po skončení trhu o 20:00.

 

Čítanie pre deti

V Literárnom informačnom centre na Nám. SNP čakajú na malých návštevníkov autori detských kníh. Príďte sa započúvať do pekných príbehov.

13:00-13:30 Rozprávka o psíkovi Gagarinovi
Herečka Lujza Schrameková Garajová bude čítať z knihy Rozprávka o psíkovi Gagarinovi. Autorka knihy, Jana Šajgalíková, povie viac o jej vzniku.

14:00-16:00 Braňo Jobus
Braňo Jobus prečíta zo svojich kníh, zaspieva a bude komentovať dianie na ulici z výkladu. Zastavte sa v predajni na kus reči a nechajte si podpísať knižky.

Celý program Dobrého trhu nájdete na Facebook stránke Dobrého trhu. 

 

Dobrí predajcovia a myšlienky

Na Dobrom trhu sa už tradične zúčastnia stovky predajcov originálneho dizajnu. Vďaka  partnerstvu s Turizmus regiónu Bratislava sa na trhu predstaví niekoľko desiatok lokálnych predajcov z Bratislavského kraja. V striebornú nedeľu tak budete mať doplniť chýbajúce darčeky na blížiace sa sviatky. Na výber budú originálne dizajnové kúsky, ale aj tovar pre deti, knihy, oblečenie.

Či už prídete s deťmi alebo bez nich, Dobrý trh na SNP pripravuje napríklad aj špeciálne komentované prehliadky po strechách okolo Námestia SNP a Kamenného námestia.

Pripravené budú aj workshopy výroby vianočných ozdôb v Poľskom inštitúte a v Starej tržnici. V rámci Dobrého trhu pripravili organizátori aj „upcycling“ workshop šitia oblečenia a spolu s KC Dunaj aj tzv. Dobročinný SWAP, výmenný trh oblečenia; časť zo vstupného podporí predajcov Nota bene. Jedným z cieľov Dobrého trhu je vytvárať príležitosti pre vzájomnú spoluprácu v miestnych komunitách.

Vianočným podujatím vrcholí aj celoročný projekt, ktorým organizátori v spolupráci s dlhodobým partnerom, Nadáciou VÚB zisťujú, čo presne vníma verejnosť pod pojmom „komunita“. Návštevníci to budú môcť vyjadriť v Starej tržnici vo vytvorenej zóne s odkazmi.

 

Nám. SNP bude uzavreté pre dopravu

Ak sa chystáte prísť do centra mesta električkou, dajte pozor na zmenené trasy liniek prechádzajúcich cez Nám. SNP. Zmeny budú platiť od začiatku do ukončenia dennej premávky. Pre automobilovú dopravu bude Námestie SNP uzavreté od soboty 15.decembra od 16:00 do nedele 16.decembra do 23.00.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár