V Novej Cvernovke 1. Mája otvorené ateliéry aj pre deti

ts 0

Mestský festival – 1.MÁJ – Deň otvorených ateliérov 2019 privíta návštevníkov už po 9 krát.

Predstaví tvorbu stálych, ale aj nových členov komunity sídliacich v priestoroch kreatívneho a kultúrneho centra Nová Cvernovka na Račianskej 78.

V čase od 10:00 do 22:00 môže verejnosť slobodne objavovať počiny viac ako 50 ateliérov dizajnérov, maliarov, fotografov, architektov, filmárov, ale aj hudobných skúšobní, remeselných dielní či knižných vydavateľstiev, ktoré vznikli počas uplynulého roka.

Návštevníci budú môcť počas dňa nasávať atmosféru podujatia 1.MÁJ v celom areáli Novej Cvernovky, nahliadnuť do ateliérov a objavovať vernisáže, vyskúšať si na workshopoch tradičné tlačové techniky, zúčastniť sa komentovaných prehliadok, výstav a prezentácií či nahliadnuť do priestorov knižných vydavateľstiev. Prekvapia nové ateliéry či pop-up koncerty v suteréne.

 

Ateliér EDUdrama

si pre deti v prvomájovú stredu pripravil prezentáciu ich tvorby a pestrý program na celý deň. Okrem divadelných predstavení rodičov a ich ratolesti čaká  tvorivý workshop plný príbehov s názvom “Čo má spoločné Frfľoš a Strachopud?”

Mile, značka milého dizajnového oblečenia

pre deti do 9 rokov, si vo svojom showroome pre každého návštevníka pripravila papierovú vystrihovačku.

V Kabinete pomalosti

na prízemí Martin Schwarz predstaví knihu “Kamaráti zo steny”, po celý deň si budú môcť malí i veľkí nakresliť vlastných kamarátov, hrať sa a vymýšľať rôzne príbehy.

Vydavateľstvo Egreš

bude po celý deň predávať v ateliéri detské knihy, ilustrované plagáty, pexesá, pohľadnice a rôzne iné produkty.

Coworking Cvernovka

na piatom poschodí bude prevádzkovať  a malé občerstvenie.

Aj Zborovňa

sa v tento deň vďaka Nadácii VÚB zmení na improvizovaný fotoateliér, kde si s rodinou môžete nechať nafotiť sériu portrétov tých najrôznejších grimás a odniesť si domov osobné pexeso. Počas čakania na fotenie a vytvorenie pexesa si budú môcť deti vyfarbovať omaľovánky a vyrábať vrtuľky.

Park de Palma

S prichádzajúcim teplým počasím svoje využitie nachádza aj Park de Palma. Ponúkne miesto pre oddych i priestor pre deti, ktoré sa môžu tešiť na divadielko Blázinec, koncert, cirkusový workshop od CirkusKus či sladké prekvapenie. 

„Nová Cvernovka sa stala najväčším kultúrno-kreatívnym centrom na Slovensku. Komunity okolo nej však už ďaleko presahujú hranice kultúry, umenia a dizajnu. Tento živý priestor majú radi mladí ale aj starší, susedia z okolia, aj celé rodiny Bratislavčanov s deťmi. Práve prvomájový program pre najmenších sme si zobrali v spolupráci s organizátormi na starosť my. A dúfame, že sa nám podarí pritiahnuť do areálu na Račianskej aj tých rodičov s deťmi, ktorí tu ešte neboli,“ hovorí Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB.

Veríme, že si v sviatok práce prídete odpočinúť a nasať atmosféru do Novej Cvernovky na Račiansku 78. Užite s rodinou deň plný nielen oddychu ale aj objavovania.

Na mestský festival 1.MÁJ – Deň otvorených ateliérov 2019 v Novej Cvernovke neodporúčame ísť autom. Dostanete sa k nám využitím mestskej hromadnej dopravy – električky číslo 5 a 3, chôdzou, bicyklom alebo aj vlakom na stanicu Bratislava Vinohrady či Predmestie.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár