Učiteľ nie je Google. A záleží mu na kvalitnom vzdelávaní

TS 0

Senecké jazerá začiatkom júna opäť zaplaví vlna učiteľov a riaditeľov škôl, ktorým záleží na zvyšovaní kvality vzdelávania na Slovensku.

Medzinárodná odborná konferencia pre pedagógov – Učiteľ nie je Google6 – sa koná už ôsmykrát, tento rok v dňoch 6. – 7. júna 2019 v 4-hviezdičkovom Hoteli Senec.

500 pedagógov

Prednášky, semináre, workshopy, okrúhle stoly, tréningy, koučovacia zóna aj moderovaná diskusia.

Dvojdňového maratónu sa zúčastní takmer 500 učiteľov a riaditeľov škôl, pre ktorých je pripravený bohatý odborný program a viac ako 40 rôznych vzdelávacích aktivít.

Nielen renomovaní slovenskí lektori, ale aj zahraniční spíkri z USA, Singapuru, Kene, Litvy, Nemecka a Česka.

Bohatý odborný program

Odborný program konferencie tvoria štyri nosné tematické piliere:

1. Kvalitný učiteľ

Právo na vzdelávanie (zakotvené aj v ústave SR) je zároveň aj právom na kvalitného učiteľa. Ako to však v skutočnosti je? Kto učí deti? Kvalifikovaný učiteľ dejepisu učí aj matematiku. Alebo biológ slovenčinu. Je kvalifikovaný. Skutočne?!

2. Škola ako miesto na vzdelanie 

Vzdelávacie systémy v Európe sú „postihnuté“ školskou inklúziou, heterogenitou v triede, nedostatočným financovaním škôl, problémom s kvalifikovanými učiteľmi a kultúrnou ne-integritou. Sú pre nás vzdelávacie systémy z iných častí sveta nasledovaniahodným príkladom či výzvou na prehodnotenie?

3. Procesy učenia a učenia sa

Vzdelávanie detí a dospelých všeobecne, rôzne formy, modely, procesy…

4. Cudzie jazyky

Didaktika osvojovania si cudzieho jazyka v materských a základných školách, vyučovacia metóda CLIL, ako učiť cudzie jazyky deti so ŠVVP, digitálny obsah pri výučbe jazyka…

Organizátorom najväčšieho podujatia pre učiteľov na Slovensku je odborné nakladateľstvo Dr. Josef RAABE Slovensko, odborným garantom Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave, spoluorganizátorom Inštitút ekonomických a spoločenských analýz (INESS).

Čím bude 8. ročník špecifický?

„Tento ročník sme sa možno viac ako kedykoľvek predtým zamerali na jednotlivé vyučovacie predmety, aby sme učiteľom jednotlivých špecializácií vedeli ponúknuť príležitosť na kvalitné dovzdelanie sa práve v tom ich odbore.

V programe tento rok preto figurujú workshopy o didaktike dejepisu, prírodovedných predmetov, slovenského jazyka a literatúry, semináre o výučbe cudzích jazykov, rozvíjaní čitateľskej gramotnosti na základných školách, praktické cvičenia z techniky, či multikultúrna výchova, aktivity na zmierňovanie predsudkov, práca s problémovými žiakmi aj rodičmi,“ povedala Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva Dr. Josef RAABE Slovensko.

Konferencia aj ako prejav vďaky učiteľom

„Sme presvedčení o tom, že pedagógovia si na Slovensku zasluhujú viac rešpektu, uznania, a vďaky. S týmto zámerom každoročne okrem bohatého odborného programu účastníkom konferencie ponúkame aj hodnotný kultúrny program, ktorý je nielen príležitosťou na relax medzi vzdelávacími aktivitami, ale aj miestom na diskusiu s kolegami, nové kontakty.

Inak tomu nebude ani teraz: príjemný spoločenský večer v štýle záhradnej párty v kruhu 500 zúčastnených učiteľov bude moderovať obľúbený slovenský moderátor Roman Juraško,“  prezradila Mira Bianchi Schrimpelová.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár