Týždeň chutných prednášok v Poluse

pozvánka 0

Spájajú sa vám prednášky s nudnou atmosférou školského vyučovania? To ste ešte nezažili tie polusácke! Nenechajte si ujsť týždeň prednášok, pri ktorých sa vám budú zbiehať slinky.

V Polus City Center od 18. septembra štartuje tradičný Festival jedla pre detské brušká.

Hoci je festival najmä o varení pre najmenších, na svoje si prídu nielen mamičky a oteckovia, ale všetci priaznivci zdravej stravy, ktorí neradi robia kompromisy medzi tým, čo im chutí a tým, čo odporúčajú výživoví špecialisti.

Načerpajte desiatky inšpirácií do studenej aj teplej kuchyne, tipy na raňajky, desiatu do školy, rodinný obed či slávnostné príležitosti.

Zoznámte sa s novými ingredienciami, trendami v oblasti gastronómie, posvieťte si na mýty, ktoré sa točia okolo jedál a oddeľte ich od faktov. To všetko pod taktovkou lektorov z Radosti variť – populárnej školy varenia v Poluse.

Od pondelka až do nedele

Od pondelka až do nedele čaká návštevníkov festivalu séria podnetných prednášok, ktoré nielen fundovane, ale aj zážitkovo vyplnia biele miesta vedomostí o tom, čo si pýtajú detské, no i tie dospelácke  brušká. Jedlo ako liek aj jedlo ako pôžitok bude predmetom lekcií, vďaka ktorým si rozšírite obzory a vpustíte do hrncov svieži vietor nových nápadov.

Festival vyvrcholí veľkým finále v nedeľu 24. septembra popoludní v Rotunde Polus City Center,

kde sa predstaví Vojta Artz so svojou kuchárskou šou a skvelú náladu navodí moderátorka Zuzka Vačková.

Súčasťou festivalu budú aj súťaže o hodnotné ceny, preto nezabudnite sledovať novinky na webovej stránke Polusu, staňte sa fanúšikom facebookovej fanpage www.facebook.com/poluscitycenter alebo sa informujte osobne pri infopulte Polusu o možnostiach zapojiť sa a vyhrať.

 

 

A na čo všetko sa môžete v rámci pestrého programu Festivalu jedla pre detské brušká tešiť? 

18.9. Pondelok

11.00 – 14.00 Zdravé cestovinky – Adelka Dubnická

  • Workshop pre malých i veľkých spojený s ochutnávkou. Adelka bude pripravovať cestoviny v zdravšej verzii, deti sa môžu pozerať, niečo sami vyskúšať a po dovarení ochutnávať.
  • Ochutnávka: 13.00
  • Vstup voľný

17.00 – 18.00 Rýchlo a zdravo / prednáška – Janka Trebulová

  • Nové a hlavne zaujímavé podanie varenia so súčasnou zmenou postoja k sebe samej, predstavenie menej známych surovín, s ktorými môžeme obohatiť aj stravu pre deti, individuálne konzultácie týkajúce sa výživy a možnosť zmerania množstva svalov, tukov, metabolický vek, vnútrobrušný tuk a bazálny metabolizmus.
  • Vstup voľný

19.9. Utorok

11.00 – 14.00 Vege desiata pre deti – Marek Mráz

  • Workshop spojený s ochutnávkou. Marek bude s interaktívnym zapojením detí pripravovať vegetariánske „street food burgre“.  Deti budú súťažiť a spoznávať zeleninu, rozprávať sa o význame konzumácie zeleniny a ovocia.
  • Ochutnávka: 13.00
  • Vstup voľný

18.00 – 21.00  Ako vybrať tie najlepšie suroviny pre vaše dieťa /prednáška – Silvia Horecká

  • Príprava domácich jedál z vhodných druhov múk.
  • Rastlinné mlieka: Majú význam v detskej výžive?
  • Koľko cukru dopriať deťom a v akej forme?
  • Koľko vlákniny a celozrnných výrobkov je vhodné zaradiť do detskej stravy?
  • Kazeín a lepok nie sú spoločenským problémom.
  • Stravovanie pri potravinových alergiách a intolerancii na laktózu.
  • Diskusia
  • Je potrebné sa registrovať »»

 

20.9. Streda

18.00 – 20.00 – RAW FOOD / prednáška – Zuzana Frešo

 

21.9. Štvrtok

11.00 – 13.00 Mňamky pre najmenších Janka Trebulová

17.00 – 19.00 NESLADÍM / prednáška – A. Kutišová,  Vladimíra Olle

  • Cukor ako droga. Odolať sladkému už nebude vecou úpornej sebadisciplíny a ovládania sa, ale pôjde o prirodzené rozhodnutie, že „skrátka nechcem“. A ako to aplikovať na dieťa?
  • Je potrebné sa registrovať »»

22.9. Piatok

16.00 – 19.00 – Martina Grňová

  • Stretnutie so známou kuchárkou a výherkyňou súťaže Masterchief. Môžete sa prizerať, ako sa zvŕta v kuchyni pri príprave zdravších jedál a samozrejme, nebude chýbať ochutnávka.
  • Vstup voľný

23.9. Sobota

11.00 – 13.00  Grécka kuchyňa – Denisa Vinczeová

24.9. Nedeľa

11.00 – 14.00  Škola varenia v POLUSE – Deň otvorených dverí

  • Janka Kováčová – pripraví „zdravšie muffiny“  a deti si ich môžu ozdobiť 
  • Rony Póda – food carving. Rony naučí vyrezávať do ovocia a zeleniny veľkých i malých.
  • Je potrebné sa registrovať »»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár