Tretiaci z Trebišova porazili v jazykovej súťaži zvyšok Slovenska

PR 0

Na začiatku novembra odštartoval na slovenských aj českých školách druhý ročník súťaže v učení cudzích jazykov s názvom Jesenný WocaBee šampionát. Súťažia v nej triedy v aplikácii na učenie cudzích slovíčok, pričom kritériom hodnotenia je usilovnosť žiakov v precvičovaní novej slovnej zásoby.  

V celoslovenskom kole minulý týždeň zvíťazili žiaci 3.B zo Základnej školy Pribinova v Trebišove. Už v týchto chvíľach si merajú svoje sily v učení cudzích slovíčok s najlepšími z Českej republiky. Tými sa stali deviataci zo Základnej školy Jindřicha Pravečka vo Výprachticiach, okres Ústí nad Orlicí.

Naši tretiaci majú veľkú šancu poraziť výrazne starších žiakov z Česka, v uplynulom kole totiž dosiahli trebišovčania až o tretinu lepší výsledok. Do súťaže sa v oboch krajinách celkovo zapojilo 45.000 žiakov zo základných aj stredných škôl.

WocaBee šampionát

Druhý ročník súťaže Jesenný WocaBee šampionát organizuje na školách poskytovateľ inovatívnej aplikácie WocaBee na učenie slovíčok.

Aplikáciu školy využívajú denne vo výučbe cudzích jazykov, pričom táto pomôcka sa mimoriadne osvedčila najmä v období dištančného vzdelávania. Na jar tohto roku ju vyskúšalo až 300.000 žiakov a učiteľov u nás aj v zahraničí.  

Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu, za čo získavajú body, tzv. WocaPoints. Čím viac precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa naučia.

Práve usilovnosť v učení je kritériom hodnotenia úspechu v Jesennom WocaBee šampionáte.  Víťazí trieda, ktorá získa najvyšší denný priemerný počet WocaPoints na žiaka.

 

Vyhrali tretiaci z Trebišova

Víťazmi druhého ročníka súťaže sa stali žiaci 3.B zo Základnej školy Pribinova v Trebišove. V celoštátnom kole dosiahli denný priemer na žiaka neuveriteľných 7590 WocaPoints. 

Pre lepšiu predstavu – každá správna odpoveď pri precvičovaní znamená zisk približne 2 WocaPoints. Každý žiak tak uplynulý týždeň slovíčka precvičoval niekoľko hodín denne. Celkovo sa ich víťazi z Trebišova v priebehu novembra naučili až 339, čo je na tretiakov skutočne obdivuhodný výkon.

Pani učiteľka Mgr. Gabriela Gregušová, ktorá vo víťaznej triede vyučuje anglický jazyk, hodnotí výkon svojich žiakov nasledovne:

„Keď som sa dozvedela, že sme v celoslovenskom kole súťaže Jesenný WocaBee šampionát zvíťazili, pocit šťastia a radosti z mojich detí bol neopísateľný. Prvé miesto získali zaslúžene. Popri svojich každodenných školských povinnostiach s veľkou chuťou a nadšením precvičovali slovíčka, hrali hry a písali online písomky.

Najväčšou motiváciou pre deti bolo zistenie, že precvičovaním slovíčok cez aplikáciu dosahujú oveľa lepšie výsledky na vyučovacích hodinách. Motivujú ich pochvaly, jednotky, a samozrejme aj ceny v súťaži. A ja som v tejto  chvíli na nich hrdá a pyšná. Veľmi silne držím mojim žiakom palce, aby boli úspešní  aj v česko-slovenskom  finále, pretože si to zaslúžia.“

V súťaži sa hodnotí aj výkon jednotlivcov. Celoslovenským víťazom súťaže jednotlivcov sa stal Tomáš Zölder z Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach, ktorý v súťaži vynikal už od začiatku okresného kola. V tom celoslovenskom získal celkovo až 111.111 WocaPoints a slovíčka sa podľa vlastných slov učil denne 8 aj viac hodín.

Súťaž Jesenný WocaBee šampionát je vo svojom závere a víťaza česko-slovenského finále spoznáme už o pár dní.

Tretiaci z Trebišova aktuálne súperia online s deviatakmi z obce Výprachtice, okres Ústí nad Orlicí. Aj keď v celoštátnom kole dosiahli „naši“ o tretinu lepší výsledok, vedia, že vo svojom úsilí nesmú poľaviť. Držíme im palce a veríme, že súťaž bola vítanou motiváciou pre všetkých 45.000 žiakov v tomto pre školy veľmi náročnom období.

Partnermi súťaže jesenný WocaBee šampionát 2020 sú: skolske.sk, vskolstve.sk, rodinka.sk, alza.sk, reklamnebaliky.sk, Inspio a Anton Toma.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...