Tiež ste si objednali cez školu domáce Ag-testy ?

Monika Vandáková 2

Pred pár dňami sme dostali od školy našich detí informáciu, ktorú bolo treba – v prípade záujmu – akútne riešiť. Nahlásiť záujem bolo treba hneď do druhého dňa. 

Na základe informácií z Ministerstva školstva nám bola ponúknutá možnosť objednať si bezplatne sadu 25 antigénových testov na samotestovanie v domácom prostredí pre každé naše dieťa. Ide o Ag testy, pri ktorých nie je potrebný výter z nosohltanu, stačí výter nosných dierok. Toto testovanie je určené na preventívne účely a je dobrovoľné. Možnosť Ag samotestovania môžu využiť všetci žiaci, aj zaočkovaní , a aj tí, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali.

Ak ste si mali zbehnúť v týchto dňoch do školy pre domáce covid Ag-testy, ušetrite si cestu. Ovete si, či vaša škola patrí medzi tie vyvolené.

Z Ministerstva školstva prišli dnes mnohým školám takéto emaily:

Vážená pani riaditeľka/vážený pán riaditeľ,
v súvislosti s procesom objednávania Ag samotestov školami a s prijatím uznesenia vlády č.445/2021 zo dňa 12.8.2021 a v súvislosti so začatím nového školského roku  2021/2022 v záujme zabezpečenia ochrany života a zdravia na školách počas pandémie COVID-19 a tiež v zmysle pokynov MŠVVaŠ SR zo dňa 27.8.2021 Vám oznamujeme, že vzhľadom na obmedzený počet dodaných Ag samotestov Vašu požiadavku nie je aktuálne možné uspokojiť.  Vaša požiadavka bude uspokojená až po naskladnení ďalšieho počtu balení Ag samotestov. Budeme Vás informovať o dátume možného vyzdvihnutia.
Testy budú opäť naskladnené podľa informácií MŠVVaŠ SR v krátkej dobe.

TIP na radostnú správu:

AK ste testy nedostali nevadí, možno vás poteší 100 eur za september pre všetkých školákov do 18 rokov »»»

Prečítajte si viac: Do školy len bezpríznakové deti

Príznaky ochorení, kedy musí  zostať dieťa doma

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...
Author image

Monika Vandáková

články autora...

Komentáre k článku

  1. Mna by zaujimalo, ci vobec nejakej skole testy prisli. Ci si nejaki rodicia pre testy idu…

    U nas je totiz (na viacerych skolach) tiez ticho. A to hovorim o hlavnom meste…

Pridaj komentár