Súťaž Kam sa mince kotúľajú štartuje začiatkom apríla

Silvia Bodláková 1

Nadácia PARTNERS a webový portál Dobré Nápady.sk spúšťajú i v tomto školskom roku finančno-vedomostnú súťaž KAM SA MINCE KOTÚĽAJÚ. Žiaci II. stupňa ZŠ a príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií sa môžu počas apríla zapojiť do finančného súboja a vyhrať jednu z piatich čítačiek Kindle.

Súťaž odštartuje 1. 4. 2016

Prvý ročník súťaže Kam sa mince kotúľajú mal u žiakov mimoriadny ohlas, svoje finančné vedomosti si dovedna otestovalo 4 901 žiakov z celého Slovenska.

Zámerom súťaže je vzbudiť u žiakov záujem o problematiku finančnej gramotnosti a zároveň rozšíriť ich vedomosti v oblasti financií a hospodárenia s nimi. Súťaž je určená žiakom II. stupňa ZŠ a príslušných ročníkov 8-ročných gymnázií s odporučením pre siedmy, ôsmy a deviaty ročník, prípadne sekundu, terciu a kvartu.

Online testy 

Druhý ročník súťaže Kam sa mince kotúľajú bude prebiehať formou online testu od 1. 4. 2016 do 30. 4. 2016. Do súťaže budú zaradení žiaci, ktorí sa v stanovenom termíne po vyplnení online testu zaregistrujú na webovej stránke www.dobre-napady.sk. Test bude obsahovať 3 témy, každú s piatimi  podotázkami. Žiaci budú v rámci jednotlivých úloh vyberať jeden správny variant odpovede z viacerých ponúkaných možností.

Viac informácií o aktuálnom ročníku súťaže nájdete tu.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár