GIANT Stupavský MTB maratón 2009

MikSa 0

Stupavský maratón – u nás si každý nájde to svoje, aj hobby bajker!

Dátum: sobota 25. 7. 2009
Miesto: Stupava, Námestie sv. Trojice

„Nepotrebujete nijakú špeciálnu výbavu. Stačí, keď si nabalíte lepenie, rezervnú dušu a fľašku na nápoj…a samozrejme horský bicykel, prípadne aj s trekovým sa to dá v pohode zvládnuť. Cestný „bajk“, dámska liberta alebo Ukrainu sa neodporúča. Úplne najdôležitejšia je chuť si trochu oficiálnejšie zašportovať“, takto výstižne vo fóre definuje jeden z organizátorov podstatu Stupavského maratónu.

Trať

Označenie trate bude kvalitné. Na trase budú rozmiestnení okrem regulovčíikov aj IRS záchranári a na určitých miestach mimo „občerstvovačiek“, bude aj servis pre prípad poruchy. Náročnosť si môžete vyhodnotiť na základe údajov, ktoré nájdete na webstránke Maratónu v sekcii Mapa alebo Profil trate.

Ako to vyzerá na takom maratóne?

Na štarte si na vidlu bicykla nasadíte pomocou SK-pásiek čip (na meranie časomiery) a v cieli Vám ho členovia organizačného tímu odopnú. Maratón prebieha podľa toho pre akú trasu sa rozhodnete: dlhá trasa štartuje o 9.30 hod., krátka o 11.00 hod. a novučičký detský cyklomaratónik o 11.30 hod. Počas jazdy si vychutnávate okolitú prírodu a sledujete značenie. A v cieli sa o Vás dobre postarajú: cestoviny, športový nápoj Gatorade, alebo Staroprameň pivko.

Program aj pre necyklistickú verejnosť

Tento rok bude prvýkrát aj koncert kapiel Marcel Berky, Barbora Balúchová, Fuera Fondo, Problém 5, módna prehliadka športového oblečenia, VSA Xtreme show na trialovej rampe. Moderuje Peter „Pinďo“ Lengyel. V prestávkach tanečná show.

S kým si môžete zmerať sily?

Účasť potvdrila Janka Števková, strieborná medajlistka z pekinskej olympiády Zuzana Štefečková, podobne ako v zime, sa maratónu zúčastní pán Martin Babjak. Podujatie prídu podporiť na „bajkoch“ aj olympijskí chodci, ďalej príde bicyklovať tréner hokejového extraligového klubu Slovan, pán Pukalovič s niektorými hráčmi HC Slovan.

Novinka: Planet fun – Detský cyklomaratónik

Registrácia pre detský cyklomaratónik sa uskutočňuje v deň podujatia od 08.00 do 11.00 (Námestie sv. Trojice). Štartovné je ZDARMA. Štartuje sa o 11.30 na trase okolo jazierka v areáli Kaštieľa. Deti od 3 do 10 rokov budú rozdelené podľa vekových kategórií a budú jazdiť  systémom počtu kôl. Jeden okruh je 419,7 m.

Deti môžu štartovať len v sprievode a s písomným súhlasom zákonného zástupcu, ktorý podpíše prihlášku pri prezentácii v deň konania detského cyklomaratóniku.

Pre limitovaný počet detí sú pripravené od generálneho partnera GIANT tričká, ďalší partneri pre deti pripravili malé darčeky. Okrem generálneho partnera špeciálne detský cyklomaratónik ešte podporili: Satur-Planet Fun, Športservis Podunajské Biskupice, Pepsi Cola a 3M. Každé štartujúce dieťa bude zaradené do detskej tomboly. Žrebovanie sa uskutoční ihneď po vyhodnotení detského cyklomaratóniku.

Nezabudnite na prilbu!

Prilba je povinná pre všetky deti počas celého detského cyklomaratóniku, zloženie prilby počas pretekov bude potrestané diskvalifikáciou dieťaťa a aj následným vylúčením zo žrebovania v detskej tombole.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár