Štipendijný program Always

TS Always 0

Značka Always spúšťa 2. ročník štipendijného programu na celú dĺžku vysokoškolského štúdia.

Bratislava, 21. januára 2010 – Štipendijný program Always, ktorý bol spustený v minulom roku, pokračuje tento rok svojím druhým ročníkom. Vďaka finančnej podpore značky Always budú mať aj v roku 2010 dvaja študenti možnosť získať štedré štipendium na štúdium na vysokej škole.  Cieľom štipendia je podporiť mladých ľudí vo veku 17-21 rokov, ktorí by si kvôli nepriaznivej finančnej situácii nemohli dovoliť štúdium na vysnívanej vysokej škole. Záujemcovia sa môžu uchádzať o štipendium na stránke www.always.sk. Úspešní kandidáti získajú štipendium vo výške 200 eur mesačne počas 5- ročnej dĺžky vysokoškolského štúdia. 

Štúdium na vysokej škole je v dnešnej dobe finančne náročné a nie všetky rodiny si ho môžu dovoliť. Značka Always sa preto rozhodla vyjsť v ústrety nadaným študentom z  finančne znevýhodnených rodín, umožniť im zmeniť svoj život a študovať na vysokej škole podľa vlastných predstáv.

Veronika Kollárová, jedna z výhercov prvého ročníka Always štipendia, ktorá už dnes navštevuje vysokú školu svojich snov, hovorí: „Keď som sa v septembri 2009 dozvedela, že som získala štipendium Always, bola som nesmierne šťastná. Túžila som študovať na vysokej škole, ktorú som si vysnívala, moja rodina si však nemohla dovoliť financovať moje štúdium. Vďaka Always sa mi splnil sen. Preto odkazujem všetkým – nebojte sa snívať, tento rok môžete štedré Always štipendium získať aj Vy“.

O štipendium sa môžu na stránke www.always.sk uchádzať občania Slovenskej republiky vo veku 17 – 21 rokov, ktorí zatiaľ neštudujú na žiadnej vysokej škole. Posledný termín na podanie prihlášok je 2. júna 2010. Aby bol záujemca zaradený medzi uchádzačov o štipendium, musí sa zaregistrovať na stránke www.always.sk, vytvoriť si svoj osobný profil, splniť podmienky uvedené v programe štipendia a priložiť potrebné dokumenty. Všetky informácie o štipendijnom programe a presný postup, ako sa doň zapojiť,  sa nachádzajú na stránke www.always.sk.   

V septembri 2010 budú vybraní dvaja uchádzači, ktorí budú po splnení podmienok dostávať štipendium na vysokoškolské štúdium po dobu 5 rokov. Always si cení usilovnosť a talent mladej generácie – preto budú pri výbere okrem sociálnej situácie a motivačného listu vyhodnocované aj študijné výsledky a mimoškolské aktivity uchádzačov. Výška štipendia, ktorú výherca dostane,  bude 200 eur mesačne, čo predstavuje  štipendium vo výške 1 000 Eur na semester počas piatich študijných rokov. 

Ako hovorí Juraj Králik, zástupca značky Always na Slovensku: „Našim cieľom je čo najviac odbremeniť rodičov a podporiť študentov v tom, aby sa sústredili najmä na svoje štúdium a nemuseli popri tom pracovať a zarábať peniaze na pokrytie bežných denných výdavkov. Pre našu spoločnosť je veľmi dôležité, aby sa študenti poberajúci štipendium od značky Always mohli venovať štúdiu naplno a dosahovať tak výborné študijné výsledky.“

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 3,70 z 5)
Loading...

Pridaj komentár