Rozvoz Nota Bene, ako aj Vianoce z krabičky s veľkou odozvou

Michal Ondruš 0

Zásielkovňa aj v čase krízy pomáha. Druhý ročník projektu Vianoce z krabičky obdaroval viac ako 1 500 detí z detských domovov či zo sociálne slabších rodín. Osvedčila sa aj spolupráca s rozvozom časopisu Nota Bene.

Viacero charitatívnych projektov počas pandémie koronavírusu prišlo o sponzorov. Napriek nepriaznivému stavu však existujú aj viaceré pozitívne príklady.

Jedným z nich je aj nezisková organizácia Robme radosť. Tá na konci minulého roka zorganizovala druhý ročník projektu Vianoce z krabičky. Jeho cieľom bolo obdarovanie detí v detských domovoch, azylových centrách a sociálne slabších rodinách.

„Pre obdarovanie stačilo vložiť darček do krabičky a odovzdať ho na ktoromkoľvek z našich 1 100 výdajných miest Zásielkovne a zadarmo ho poslať konkrétnym domovom či deťom,“ objasňuje Alex Gerbóc zo Zásielkovne.

Všetky darčeky boli úspešne doručené pred Vianocami.

„Deti boli z darčekov nadšené o čom nás presvedčili aj viaceré fotky z centier či milé poďakovania od opatrovateliek. Spoločne sme obdarovali 1 517 detí z viac ako 30 centier po celom  Slovensku,“ konštatuje Daša Uherková organizátorka projektu.

Rozvážajú Nota bene do regiónov

Už štvrtý rok prebieha spolupráca s občianskym združením Proti prúdu, ktoré stojí za vydávaním pouličného časopisu Nota bene. Ten predáva viac ako 330 ľudí bez domova v 19-tich mestách po celom Slovensku. Spolupráca občianskeho združenia a Zásielkovne funguje na pravidelnej báze.

„Priebežne počas mesiaca vzniká potreba dozásobovania partnerských organizácií v regiónoch časopisom Nota bene či inými tlačovinami. V čase pandémie aj ochrannými pomôckami pre klientov a zamestnancov partnerských organizácií v regiónoch,“ konštatuje Alex Gerbóc zo Zásielkovne.

Okrem tejto pravidelnej pomoci Zásielkovňa každoročne pomáha aj s rozvozom vianočných darčekov pre všetkých 200 mimobratislavských predajcov Nota bene. Aj napriek väčšiemu objemu vianočnej zásielky prebehla distribúcia bezproblémovo a všetci dostali darčeky včas.

„Aj napriek zložitej situácií, do ktorej nás a našich klientov – ľudí bez domova – dostala pandémia koronavírusu, pouličný časopis Nota bene aj s pomocou Zásielkovne, ktorá nám každý mesiac vychádza v ústrety svojimi službami, naďalej pomáha ľuďom, ktorí to potrebujú, konštatuje Tomáš Dobrovič z občianskeho združenia Proti prúdu.

Pomáhať iným nie je náročné.

„Neraz stačí drobnosť a dobrá vôľa pomôcť. Každý z nás sa totiž môže dostať do neľahkej životnej situácie. Občianske a neziskové združenia tu zohrávajú svoju nezastupiteľnú úlohu. Chcel by som sa poďakovať každému kto pomohol v tejto neľahkej dobe. Som rád, že týmto naozaj pekným projektom, sme mohli prispieť aj my,“ uzatvára Alex Gerbóc.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár